Salget af biler slår alle rekorder

Danskernes appetit på nye biler slog alle rekorder i 2013. 500 nye biler kom på gaden hver dag sidste år, og de små biler trækker salget. Se de 20 mest solgte modeller.

Foto: Jørn Deleuran
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilsalget slår ny rekord - igen. Efter rekordsalg i både 2011 og 2012 blev der i 2013 solgt 6,7 procent flere personbiler i forhold til året før, oplyser De Danske Bilimportører. Det betyder, at 182.198 nye personbiler kørte ud fra forhandlerne svarende til 500 biler om dagen.

»2013 har været et endog meget imponerende år for salget af personbiler. Stort set hele året igennem har markedet været over niveauet fra 2012, der vel og mærke også var rekordår. Vi ser i det hele taget et bilmarked og et forbrugsmønster, der er forandret markant i forhold til for få år siden. Vægten ligger fortsat på de mindre og forholdsvis billige biler, men de seneste tal tyder på, at kunderne til biler i mellemklassen nu vender tilbage i lidt større tal. De flotte salgstal understreger, at der i disse år sker en fornyelse af bilparken til gavn for miljø og trafiksikkerhed,« skriver administrerende direktør hos De Danske Bilimportører Bent Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Brancheanalyse: Sådan går det 32 bilforhandlere og importører

Han regner dog ikke med, at det kan fortsætte med at stige i år - men dog at det fortsætter på samme høje niveau som i 2013.

Helt anderledes ser det ud for salget af varebiler, som på trods af en slutspurt med en stigning på 6,8 procent i december lå stort set fladt i forhold til året før. Samlet blev der solgt 78 færre varebiler end i 2012 svarende til et fald på 0,3 procent, oplyser importørerne.

Som rosinen i pølseenden tog salget af lastbiler et stort spring op med en stigning på222,7 procent i december i forhold til året før. Samlet steg indregistreringen af nye lastbiler med 14,3 procent i 2013 sammenholdt med året før.

Det store spring i december skal dog ifølge Bent Mikkelsen ikke overvurderes.»Nye EU-regler fra 1. januar har helt givet påvirket indregistreringerne i december i positiv retning. Når det så er sagt, så forventer vi faktisk en moderat positiv udvikling på markedet i 2014, men med encifrede vækstrater,« skriver Bent Mikkelsen.