Sælgers marked: Laveste udbud af huse i otte år

Boligkøbere har fået færre huse at vælge imellem. Til gengæld stiger antallet af ejerlejligheder til salg, blandt andet i København.

(Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejendomsmæglere over det meste af landet kan slappe en anelse mere af, når påskens mange åbent hus-arrangementer løber af stablen.

Det skriver Boliga.dk

En ny statistik fra Boliga viser, at antallet af udbudte huse i marts er på det laveste niveau sammenlignet med samme måned i de seneste otte år.

Samlet set er der ca. 37.100 villaer og rækkehuse til salg, og i forhold til marts 2015 kan alle regioner, på nær hovedstadsregionen, melde om et fald i antallet af udbudte huse.

Ifølge Boliga-direktør Ricco Zuschlag skyldes faldet blandt andet en stigning i antallet af salg gennem 2015.

»Stort set alle områder i landet har oplevet fremgang på boligmarkedet, og det har været medvirkende til at få fjernet en del af den store pukkel af huse, der har været siden finanskrisen. En del områder, navnligt på de mindre øer og i Vest- og Sydsjælland, må dog stadig slås med lange liggetider på villaer og rækkehuse«, siger han.

Flere lejligheder til salg i hovedstaden

Mens antallet af udbudte huse  falder, går det den modsatte vej på markedet for ejerlejligheder.Det skyldes især en stigning i udbuddet i Region Hovedstaden, hvor antallet af lejligheder til salg er steget med fra 2967 til 3519. Det svarer til en forøgelse af udbuddet med 19 procent i forhold til marts 2015.

I Københavns Kommune er der udbudt 1969 lejligheder i marts mod 1550 på samme tid sidste år, og det kan være med til at tæmme priserne, mener Ricco Zuschlag.

»Sidste forår var der et meget lavt udbud af lejligheder i hovedstaden og en massiv efterspørgsel. Det betød blandt andet, at op mod hver femte lejlighed blev solgt over udbudsprisen, og at kvadratmeterpriserne steg voldsomt. Det kommer næppe til at ske i år«, siger han.

Vejle overtager førsteplads

På villamarkedet har Aarhus Kommune gennem de seneste otte år været det sted i landet, hvor flest huse har været udbudt til salg. I år er den position overtage af Vejle Kommune, hvor køberne har over 1000 villaer og rækkehuse at vælge mellem, mens Aarhus Kommune, Aalborg Kommune og Odense Kommune følger lige efter med ca. 900 udbudte huse alle tre steder.

Lejlighedsmarkedets helt store drivmotor er Københavns Kommune, hvor der er over 1900 ejerlejligheder til salg, fire gange så mange som i Aarhus Kommune, der lige nu kan byde på lidt over 400 udbudte ejerlejligheder.

Se hvor mange huse og ejerlejligheder, der er udbudt til salg i din kommune

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder