Sælgerne gnægger: Huskøbere slår hurtigere til - og betaler mere

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Villa, volvo og vovse. Priserne på en firbenet ven er ikke præget af de store udsving, og mens der diskuteres afgifter på bilerne, ja, så kører boligmarkedet fortsat videre i et højere og højere tempo for hvert år.

Således overhalede 1. halvår 2017 igen det foregående år - både når det kommer til prisen og salgstiden for villaer og rækkehuse, viser tal fra Boliga.*

Købte man hus i år, måtte man altså både beslutte sig hurtigere og betale mere, end køberne fra året før. Et tegn på, at husmarkedet er i stadig fremgang, lyder det fra boligøkonom og direktør i Boliga, Frederik Rovsing:

- Samfundsøkonomien er i vækst, renterne er stadig helt i bund og den skepsis, der prægede boligkøberne i mange år efter finanskrisen, er ved at dø ud. Det giver køberne blod på tanden, og derfor bliver boligerne handlet hurtigere, til højere priser og i større antal end tidligere, siger Frederik Rovsing.

Således nåede et gennemsnitligt, dansk hus at være til salg i 176 dage, før der var en underskrevet købsaftale - 12 dage mindre end sidste år.

Opdelt boligmarked

På landsplan steg huspriserne også, men der er stadig store forskelle på, hvor meget et hus koster i landets forskellige afkroge.

Dyrest var det ifølge Boliga på Østerbro i København, hvor kvadratmeterprisen på et hus lød på 57.747 kroner, mens den i nordsjællandske Klampenborg var på 53.088 kroner. Dermed ligger de to postnumre flere kilometer foran landsgennemsnittet. Her lød dette års gennemsnitspris på 15.060 kroner mod 14.442 kroner sidste år.

De billigste kvadratmeterpriser fandt man i lollandske Rødby og sønderjyske Løgumkloster.

Her kan du se, hvor hurtigt husene bliver solgt i din by.

Her kan du se, hvor dyre husene er i din by.

* Boliga har opgjort salgstiden og salgskvadratmeterpriserne for villaer og rækkehuse i 1. halvår 2017 og 2016. Der er kun medtaget postdistrikter med minimum 20 registrerede salg.