Sælgerne er vinter-villige: Nu kan du handle sommerhus med stor rabat

Har du planer om at skulle kalde dig selv sommerhusejer i nærmeste fremtid, er der visse fordele ved at gøre købet nu frem for at vente på, at lyset, varmen og lysten til at grille, plukke ærter og hoppe i havet vender retur.

Sommerhus ved Vejby Strand. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN

I de kolde måneder er sælgerne nemlig villige til at give større rabatter i forhandlingen, end de er, når haven står grøn, og forårets og sommerens ferier nærmer sig.

Nye tal fra boligportalen Boliga for de seneste ti års sommerhushandler viser nemlig, at forhandlingsrabatten bliver mindre frem mod slutningen af efteråret og sommeren, hvor den i maj og august når sit lavpunkt på 7,4 procent.

Dermed er der stadig en lidt større afrunding at komme efter, hvis man står klar til at slå til på fritidskvadratmeterne i februar. For selvom rabatten er faldet cirka en halv procent fra januar, giver februar-sælgerne i gennemsnit en forhandlingsrabat på 9,3 procent.

Det gør februar - sammen med november-  til de måneder på året, hvor der er den tredjestørste rabat at komme efter på sommerhuskøbet, mens der i januar og december bliver givet de største udsalgs-gaver fra sælgerne.

I disse måneder er der nemlig i gennemsnit blevet slået 9,9 og 11,1 procent af prisen.

Mindre og mindre

Venter man derimod til marts med at bevæge sig ud på sommerhusmarkedet, er rabatten faldet yderligere og lyder på 8,4 procent, mens den igen i april tager et nøk ned til en 7,7 procents prisreduktion.

Traditionelt er der dog også flere sælgere, der først sender deres kvadratmeter på markedet, når haven ikke længere ligger vintertrist hen.

Den første januar i år var udbuddet af sommerhuse det laveste, det har været i godt syv år.

10.107 sommerhuse var således, hvad køberne havde at vælge mellem på Boliga, hvilket ikke er set lavere siden marts 2011, hvor der blot var 9.974 fritidshuse udbudt til salg på det officielle marked.

Markedet topper ofte med det højeste udbud i sommermånederne, hvor der sidste år var omkring 12.500 udbudte pr. den første fra maj til august.

Se hvornår der bliver givet mest rabat her