Sælger selv efter dårlige erfaringer med mæglere

Selvsalg. Arne Førgaard har solgt tre ejendomme selv. Ejeren er den bedste sælger, mener han efter dårlige erfaringer med ejendomsmæglere.

Arne Førgaard har solgt tre ejendomme selv efter dårlige erfaringer med ejendomsmæglere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johnny Wichmann

Efter en række dårlige erfaringer med ejendomsmæglere begyndte Arne Førgaard, der driver Førgaard Plast på Fyn, for nogle år siden at gøre som et stigende antal boligsælgere, nemlig at sælge sine boliger selv. Han er flyttet en del og har dermed solgt en del ejendomme, men i de tre seneste handler er han endt med at sælge ejendommene selv efter dårlige erfaringer med de mæglere, som han først satte på opgaven.

»Jeg har dårlige erfaringer med ejendomsmæglere. De vil meget gerne ind og lave kontrakten, men så kniber det bagefter med at levere varen. De er lynhurtige til at ville sænke prisniveauet, men som mægler skal man jo ikke gå ind i en aftale og beregne sit honorar ud fra en aftalt pris og derefter komme og sænke den,« siger Arne Følgaard.

Utilfreds med indsatsen

Han har savnet markedsføring og initiativer over for kunderne fra sine mæglere, ligesom han også har dårlige erfaringer med tilbagemeldingerne fra markedet. Senest har han oplevet at få en skrivelse fra en mægler om den manglende aktivitet og det slumrende boligmarked, der var enslydende med en skrivelse, som en bekendt i samme situation med en ejendom til salg fik. Eneste forskel var afsenderen.

»Det var et intetsigende standardsvar, som alle kunder åbenbart fik,« siger Arne Førgaard.

I de seneste tre tilfælde tog han sagen i egen hånd.

»Jeg har intet imod, at en ejendomsmægler skal tjene et honorar. Det er ikke det, det handler om. Men de skal levere varen, og det har jeg ikke oplevet,« siger Arne Førgaard.

Stadigt flere vil sælge selv

Nu er han af den overbevisning, at ejeren er den bedste sælger af et hus, og derfor er han nu i gang med at sælge sin liebhavervilla ved Svendborg Sund selv.

»En mægler kan let komme til at sige noget, der kan blive skæbnesvangert for salget. Jeg har boet her i 17 år, så jeg ved mere om huset end nogen anden. Selvfølgelig havde det været lettere for mig at have en ejendomsmægler til at gøre det, men de seneste tre huse har jeg selv solgt ved hjælp af opslag og til højere priser, end mæglerne havde sat på dem. Det er beskæmmende, synes jeg.«

Arne Førgaard har sat sit hus til salg på boligportalen Boliga, hvor det siden april har været muligt at sætte en bolig til salg for 500 kroner om måneden. De juridiske aspekter og markedsføringsmateriale skal købes separat.

Siden muligheden blev lanceret 9. april, har 1.353 boligejere valgt selvsalg via Boliga med en stigende tendens. I alt udgør selvsælgerne på Boliga 3,3 procent af alle de boliger, der er sat til salg siden 9. april.