Sådan vælger du det rigtige jakkesæt

Jakkesæt må aldrig blive et impulskøb – læs hvordan du udvælger det helt rigtige.

Læs mere
Fold sammen
De sidste krampetrækninger af sommer-udsalget lever stadig i København.
Eksempelvis har Illum og Magasin stadig masser af jakksæt på udslag med 50, 60 og 70 procents rabat. Men pas på med impulskøbet.

Her er de bedste råd om køb af jakkesæt.

Det kan være fristende at spare mange penge på et dyrt jakkesæt på udsalg
Men tøv lige en kende, for jakkesættets snit, materiale og detaljer er med til at forme din figur og udstråling, så derfor bør du gå systematisk til værks og ikke købe impuls blot fordi, det er billigt.

I valget af jakkesæt gælder det om at begrænse sig. Du skal vide, hvad du leder efter.
Start derfor med at definere, hvad sættet skal bruges til og bestem derefter snit og materiale. Det gode jakkesæt fremhæver dine bedste sider og skjuler de mindre heldige!

Den store hob af habitter kommer som 2-knaps med to slidser bag og et par bukser med eller uden læg foran.
Alternativet er en slids bag og tre knapper, mens en-knaps modeller er mere sjældne i de klassiske snit.

Den dobbelt-radede habit er også en klassiker og den har næsten altid to slidser bag for pasformens skyld.
Vil man være lidt mere afslappet og trendy så kan man gå efter en en-knaps med et par smallere matchende bukser gerne et par jeans.

De klassiske jakkesæt har jakker i længden 77-78 cm, mens de moderne er kortere med en længde på 72-74 cm og samtidig er ærmerne typisk lidt længere end sædvanligt og denne jakketype er mere blød i snittet over skuldrene.
Resultatet er en slankere silhuet og et sæt, der sidder tættere end mange er vant til.

Når du så endelig har fundet sættet, så husk ikke at sprætte lommerne op på forsiden af jakken. Lad ganske enkelt være med at bruge lommerne, så holder jakken sig pænere i længere tid. Husk dog at fjerne det lille mærke, der typisk sidder på højre ærme næsten ned ved håndleddet!

Fortvivl ikke, hvis din habit skal ændres et eller flere steder. I reglen er det meget få personer, der lige kan springe ned i en stanghabit, der bare passer perfekt.