Sådan slapper du bedre af i flyet

At flyve er ensbetydende med høj baggundsstøj. Det betyder, at man er nødt til at skrue højt op for sin medbragte musikafspiller. Løsningen er hovedtelefoner med støjdæmpning.

Læs mere
Fold sammen
Alle, der rejser, kender problemet: Man bliver træt i hovedet af at flyve, fordi der er så meget støj. Løsningen kan være at stikke et par solide ørepropper i øregangen og lukke hele verden ude, men der findes en elektronisk mellemvej, der bedre passer til moderne livsstil. Hovedtelefoner med elektronisk støj-reduktion. De fungerer ved, at en lille mikrofon måler støjen og derefter sender modstøj i hovedtelefonen. Det er meget effektivt, og specielt når man skal lytte til sin medbragte musik via MP3-afspiller, er der fordele ved denne type hovedtele- foner. Først og fremmest behøver man ikke at skrue særlig højt op - til gavn for hørelsen. For når støjen er »fjernet« elektronisk, ja så kan man nyde musikken uden støj.

Bose nummer et

Gennem mange år har Bose været stort set enerådende på dette marked, men de seneste par år har den amerikanske specialist blandt andet fået konkurrence fra Sennheiser, der nu har fem modeller på markedet.ErhvervsBladet.dk har derfor lånt et sæt Sennheiser PXC450 for at sammenligne dem med Bose QuietComfort 3. De to hovedtelefoner kommer begge i en praktisk æske, der beskytter, og som gør det let at have hovedtelefonerne med på rejsen.Sennheiser PXC450 er af den helt lukkede type, og de er derfor noget større end Bose, idet de omslutter hele øret. Hvilken type, man foretrækker, er lidt en smagssag.Sennheiser benytter et ganske almindeligt AAA-batterie, men Bose i den testede model har genopladeligt batteri, der varer op til 18 timer.

Gin og tonic-knapVi har prøvet begge modeller over en længere periode og er mest glade for Boses model. Den er utroligt behagelig at have på i mange timer, og skulle man skvatte i søvn i flystolen, sidder den bedre, idet den ikke fylder så meget på hovedet. Desuden er den mere diskret. På minussiden tæller, at man ikke blot kan benytte Bose QuietComfort 3 uden batteri, hvis man er løbet tør for strøm.Hos Sennheiser kan man bruge hovedtelefonerne til sit hjemmelydanlæg, uden at de bruger strøm.For begge modeller gælder, at der følger flyadaptorstik med, hvilket betyder, at man kan se film i flyet og på den måde slippe for de elendige hovedtelefoner, der distribue-res på oversøiske flyvninger.Sennheiser-modellen er lidt lækrere i udførelsen og byder på mulighed for regulering af volumen samt en talk-through-knap, som gør det muligt at bestille en gin og tonic hos stewardessen, uden at man behøver at tage hovedtelefonerne af!Der er ikke den store forskel på de to hovedtelefoners evne til at dæmpe støjen. På et punkt er Bose dog bedre, og det gælder dæmpning af mobiltelefoner, der roamer. Her synes Bose at have et forspring i forhold til Sennheiser.Udbuddet af støjdæmpende hovedtelefoner er begrænset til en lille håndfuld udbydere, og det smitter af på priserne, som er ganske høje på disse produkter, men rejser man meget, er denne type hovedtelefoner den rene balsam for øregangen.