Sådan: Skat ved udlejning af fritidshus

Danske sommerhuse kan lejes ud – uden at man bliver brandbeskattet på samme måde som andre steder i det danske skattesystem.

Der findes tre modeller for beskatning af lejeindtægten fra et fritidshus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

De fleste bruger den særlige 40 procentsregel, der giver et skattefrit bundfradrag på 7.000 kroner. Derefter kan der trækkes 40 procent fra det resterende beløb, før skatten sætter ind.

Er der således lejeindtægter på 20.000 kroner om året, skal man »kun« betale skat af 7.800 kroner, og denne sum beskattes så som kapitalindkomst, hvilket vil sige med 33 procent, hvis man har flere renteudgifter end indtægter.

Det er ikke muligt at foretage andre skattemæssige fradrag, og lejernes betaling for el, gas, varme, telefon med videre skal medregnes særskilt som indtægt.

Men der er også en anden metode. Her skal der betales skat af hele lejeindtægten. Til gengæld er der så også fradrag for mange udgifter, som vedrører udlejningen, blandt andet vedligeholdelse af hus og indbo. Fradraget kan dog ikke være større end lejeindtægten, så udlejningen kan heller ikke give skattemæssigt underskud med denne model.

Overskuddet ved udlejning er også her kapitalindkomst.

En tredje mulighed er at vælge ene og alene at benytte sommerhuset til udlejning. I det tilfælde op­gøres overskuddet som for andre udlejningsejendomme.