Sådan får du en skattefri bonus

Reglerne for kørepenge er en guldgrube, når du skifter job.

Foto: Foto: Colourbox. Udnyt skattereglerne for kørsel, når du skifter job.
Læs mere
Fold sammen

Har du skiftende arbejdssteder, kan du skattefrit modtage kørselsgodtgørelse af din arbejdsgiver. Men når jobbet foregår det samme sted hver dag, er der vel ikke noget at komme efter?

Jo, skriver Penge & Privatøkonomi, når du skifter job, kan du sammen med den nye arbejdsgiver udnytte skattereglerne til at skaffe dig en ekstra tiltrædelsesbonus.

Finten ligger i, at de første 60 arbejdsdage betragtes arbejdsstedet endnu ikke som "fast". Man er i skattemæssig henseende så at sige stadig på prøve i det nye job. Derfor er det fuldt lovligt at få udbetalt en skattefri kørselsgodtgørelse, skriver bladet.

Har du blot 25 kilometer til det nye arbejde, udløser det over 10.000 skattefrie kroner. Har du 100 kilometer frem og tilbage, kan gevinsten komme helt op på 42.270 kroner, har Penge & Privatøkonomi regnet ud.

Der er den hage ved ordningen, at arbejdsgiveren ikke må udbetale godtgørelsen til gengæld for en reduktion i lønnen i "prøveperioden". Der skal altså være tale om en bonus - som nogle arbejdsgivere vil være villige til at betale for at sikre sig den rette, kvalificerede medarbejder.

Læs også: Her de nye fradrag og skattesatser