Sådan får du din skattelettelse nu

Danskerne har fået en skattelettelse på op til 371 kroner om måneden, men de ser ikke noget til den før i foråret 2015 - medmindre de tager sagen i egen hånd.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Danskere med en indkomst på over 40.700 kroner om måneden får en skattelettelse i år. Men det er ikke indarbejdet i forskudsopgørelserne, og hvis man ikke foretager sig noget, så får man først den fulde skattelettelse som tilbagebetaling af skat i 2015, gør Spar Nord opmærksom på.

Skattelettelsen kan udgøre op til 4.453 kroner om året svarende til 371 kroner om måneden, og den udløses af en kombination af indfasningen af skattereformen samt regeringens finanslov for 2014, hvor beløbsgrænserne for beskæftigelsesfradrag og topskat hæves. Grænsen for topskat blev i 2013 hævet til 457.600 kroner og igen fra 1. januar til 488.150 kroner.Men kun den hævede grænse for topskatten er indarbejdet i forskudsopgørelsen, og hvis den fulde lettelse skal mærkes nu, så skal man logge ind på Skats selvbetjeningsside og justere forskudsopgørelsen, forklarer statsautoriseret revisor i revisionshuset Beierholm Søren V. Pedersen.

»Vores anbefaling er helt klart, at du skal opdatere forskudsopgørelsen, så snart du kan. Der er ingen fordel ved at vente, og meningen med skattelettelserne er jo netop at øge danskernes disponible indkomst,« påpeger han.

Forskudsopgørelsen kan først ændres fra 1. februar 2014, og Søren V. Pedersen forklarer, at man blot skal foretage en lille ændring i forskudsopgørelsen, som så vil udløse en ny forskudsopgørelse med de nye beløbsgrænser.

»Du kan i princippet blot hæve din indkomst med en krone, så du får en ny opgørelse,« siger han.De nye beløbsgrænser for topskat reducerer ifølge Skatteministeriet antallet af danskere, der betaler topskat, fra 720.000 til omkring 500.000 i 2014, og cheføkonom Jens Nyholm fra Spar Nord vurderer, at lettelserne sammen med en stigning i forbrugertilliden vil medføre et øget forbrug.

»Skattelettelserne betyder bedre forbrugsmuligheder, men hvis skattelettelserne for alvor skal gøre gavn i samfundsøkonomien, så skal vi have en stærkere forbrugslyst, og den ser nu endelig ud til at være på vej,« mener han.