Så meget taber boligejerne næste år

Nye beregninger viser, hvor meget boligejerne har udsigt til at miste af deres formue til næste år. Se tab i de enkelte regioner.

Foto: Foto: Colourbox

Det vil går hårdest ud over boligformuerne i hovedstaden - også i det kommende år, konkluderer Realkredit Danmarks cheføkonom Elisabeth Toftmann Asmussen i en ny analyse af udviklingen i boligformuerne til næste år.

Analysen viser, at en 140 kvadratmeter bolig i hovedstaden vil være 1.287.000 kroner mindre værd ved udgangen af 2010 i forhold til 2008. Den typiske nordjyske boligejer vil kun miste 93.000 kroner i boligværdi i samme periode, viser beregningerne.

Det hænger naturligt sammen med de højere boligpriser i Region Hovedstaden og Region Sjælland, hvor faldene har været tilsvarende højere i både procent og kroner.

"Vores prognose viser, at boligpriserne vil falde yderligere, men at det er vand i forhold til det, vi har været i gennem. Desuden viser prognosen, at boligpriserne fremadrettet vil falde nogenlunde lige meget i hele landet," skriver cheføkonomen i sin analyse.

På landsplan regner hun med et fald på yderligere 5 procent fra det nuværende niveau frem til 2010 - men med væsentlige regionale forskelle.

 Så meget falder husene

"Overordnet forventer vi, at prisfaldet vil tage yderligere af i styrke i og omkring de store byer, mens der er udsigt til at prisfaldet i udkantsområderne tiltager i prognoseperioden," hedder det i analysen.

Elisabeth Toftmann Asmussen afviser dog ikke helt risikoen for, at et nyt stormvejr kan ramme de danske boliger på grund af stiger renter og ledighed.

Så meget koster et hus på 140 kvm.