Så meget mere må du betale for et hus med havudsigt

Hvad har du udsigt til fra dine vinduer?

Hvis du ønsker en bolig med havudsigt, skal du være forberedt på at betale ekstra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nanna Kreutzmann

Naboens splinternye familiebil? Genboens rodebutik af en forhave? Skov og marker? Vej og industri?

Eller er du en af de - trods mængden af kyststrækning her i landet - få, der indtager morgenkaffen og middagsmaden til synet af bølgen den blå?

Så er der stor sandsynlighed for, at du har betalt væsentlig mere for dit hus end dine regions-frænder.

Helt nye tal fra boligsiden Boliga.dk viser nemlig, at huse med havudsigt* i landets regioner udbydes væsentligt dyrere til salg end områdets øvrige villaer.

Faktisk er priserne på havudsigt nogle steder i landet så høje, at du skal betale helt op til det dobbelte af, hvad en villa koster indenlands.

I Region Midtjylland udbydes en gennemsnitlig villa-kvadratmeter således til 14.148 kr., mens der, hvis der er udsigt til havet, i gennemsnit skal betales 27.119 kr. pr. kvadratmeter.

Ikke de store udsving i Hovedstaden

Som den eneste region i landet ligger priserne på hav-villaerne og priserne på villaerne, der ikke har den eksklusive udsigt, lige op ad hinanden i hovedstadsområdet.

Men kigger man på regionens absolut dyreste huse, ligger flere også tilpas langt fra vandkanten til, at nabo-bebygning og beplantning kommer i vejen for den våde udsigt.

Nord, Syd og Sjælland

I det nordjyske, i Syddanmark og på Sjælland nærmer kvadratmeterpriserne på havudsigts-villaerne sig 20.000 kr.

Her udbydes villaerne med det eksklusive vue, der i særdeleshed samler sig på Sydfyn, ved Fredericia, Frederikshavn, Skagen og Køge Bugt, nemlig i gennemsnit for mellem 18.000 og 19.300 kr. Det skriver Boliga.dk.

Regionernes øvrige villaer derimod er ifølge tal fra Boliga.dk i gennemsnit udbudt til salg for priser på mellem 11.000 og 13.000 kr.

Se de billigeste boliger med havudsigt her

*Boliga har sammenlignet udbudspriserne på alle villa/rækkehuse udbudt til salg d. 25 juli med ordet "havudsigt" i salgsopstillingen med regionens øvrige udbudte huse.