Så meget koster din nye bolig

Der er området nord for København, og så er der alle de andre.

Foto: Mads Nissen.
Læs mere
Fold sammen

Boligsiden Boliga har undersøgt kvadratmeterpriserne på solgte boliger i andet kvartal*, og på såvel villamarkedet som ejerlejlighedsmarkedet er det sælgerne i Hellerup nord for hovedstaden, der har scoret mest på bolighandlerne.

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 32.427 kroner skubber sælgere med postnummer 2900 byer som Lyngby, Virum og Holte ned på de følgende pladser, hvor kvadratmeterpriserne befinder sig omkring eller lige under 30.000 kr..

Den nordsjællandske dominans i toppen af listen, brydes af de to Aarhus-forstæder Risskov og Højbjerg, hvor Risskovs gennemsnits-kvadratmeterpris på 25.491 kr. og Højbjergs på 23.115 kr. placerer dem på henholdsvis 7.- og 10.-pladsen på landslisten.

Er man på udkig efter en billig villa, kan man forsøge sig i byer som Thisted, Aabenraa og Frederikshavn, hvor Boliga har registreret de laveste kvadratmeterpriser i andet kvartal.

I Thisted er prisen helt nede på 6.381 kr. i snit, mens man i de to andre byer har fået lige over 7.000 kr. pr. kvadratmeter.

Billigst i Randers

På markedet for ejerlejligheder ligger Hellerups lejligheder helt i top, ikke mindst på grund af en række salg af de ultradyre lejligheder i Tuborg Havnepark, mens Københavns bedste kvadratmeterpriser er opnået i København K, hvor snittet i 2. kvartal lå på 32.639 kr.

Frederiksberg C scorer igen højt med kvadratmeterpriser på den rigtige side af de 30.000 kr., mens Østerbro overhaler Vestebro med et snit på 28.570 kr.

De billigste lejligheder blev solgt i Randers C, hvor der gennemsnitligt blev spenderet 10.873 kr. pr. kvadratmeter.

Se tallene for din by her:

Villa/rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse

*Statistikken er baseret på de handlede boliger i 2. kvartal 2013.

Postdistrikter med færre end 20 salg i perioden er udeladt.

På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er der tale om anslået 60-70 procent af handlerne i kvartalet.