Så meget kan konfirmanderne få i rente

Konfirmanderne springer ud og det får bankerne til at stå i kø med tilbud om høje renter på specielle bankkonti til de unge. Men der er stor forskel på tilbuddene fra bank til bank, viser en opgørelse fra Mybanker.

ARKIVFOTO 2013 af Sallings vinduer der reklamerer for Konfirmand 2013r- - Se RB 28/4 2013 16.04. Lad penge og de dyre gaver blive hjemme på blå mandag, lyder et af rådene til konfirmanderne. (Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Startskuddet til bankernes årlige kamp om konfirmanternes penge har netop lydt. Og for konfirmanderne gælder det om at se sig godt for, når børneopsparingen skal placeres. Der er nemlig pæn stor forskel på de tilbud bankerne kommer med.

Det viser en opgørelse som Mybanker har lavet. Mybanker skriver, at når konfirmanderne springer ud kommer bankerne også ud med høje renter uden binding til de unge.

Først gælder det om at få pengene ind på en af de særlige konti, da de giver en noget bedre rente end de almindelige indlånskonti. Herefter går jagten ind på at finde den bedste af de konti, og her er der penge at hente.

Den højeste rente, som bankerne tilbyder er helt oppe på otte pct., mens den laveste er på fire pct.

Mybankernes opgørelse viser, at hvis konformanden har 20.000 kr. som vedkommende sætter ind på en konto i otte måneder, så kan der være op til cirka 1.000 kr. i forskel på renteafkastet på det bedste og det dårligste tilbud. Hvis vedkommende binder pengene i 12 måneder stiger forskellen til 1.200 kr.