Så meget kan du sælge din bolig for

Vil du give over 40.000 kr. pr. kvadratmeter villa, skal du søge mod Charlottenlund. Vil du nøjes med at spendere lidt over 4.000 kr. pr. kvadratmeter, skal du slå dig ned i Nakskov.

Vil du give over 40.000 kr. pr. kvadratmeter villa, skal du søge mod huse som dette i Charlottenlund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to byer er yderpunkterne i boligportalen Boligas opgørelse over kvadratmeterpriserne på huse og lejligheder i 3. kvartal 2013*, og tallene viser, at det som sædvanligt er garden af postnumre lige nord for København, som tiltrækker de mest pengestærke købere.

Toppen af husmarkedet udgøres således af Charlottenlund, Hellerup, Gentofte, Virum, Holte og Lyngby, hvor prisen på en kvadratmeter koster mellem 40.400 kr. og 28.600 kr., mens Vanløse, Valby og København S udgør subtoppen med priser, der veksler mellem 26.000 kr. og 28.000 kr. pr. kvadratmeter.

I den anden ende af listen finder man Nakskov på Lolland, Nykøbing M og Hobro i Nordjylland, hvor en kvadratmeter villa er blevet handlet for henholdsvis 4.100 kr. i snit og godt 6.500 kr. i de to jyske byer.

De højeste villa-kvadratmeterpriser i Jylland er registreret i Risskov ved Aarhus - 23.900 kr. i snit - mens Odense M topper listen på Fyn med 18.600 kr. pr. kvadratmeter.

Frederiksberg i top

Markedet for ejerlejligheder er inde i en gunstig udvikling set med sælgernes øjne, og det er især hovedstadens ejere, som kan glæde sig over lysere tider.

De højeste kvadratmeterpriser i tredje kvartal er opnået på Frederiksberg C., hvor køberne i snit har skullet af med 31.600 kr. for en kvadratmeter, mens indre by følger lige efter med 31.500 kr. og Hellerups købere har måttet slippe 30.500 kr. i snit.

Har man lyst til at bo i Københavns Kommune, men synes at priserne i de mest populære områder som Østerbro, Vesterbro og indre by er for høje, kan man overveje at rykke mod Vanløse, hvor prisen for en kvadratmeter bolig er nede på 19.600 kr., København NV, hvor snittet ligger på 19.400 kr. eller Brønshøj, hvor lejlighederne er blevet afsat til en kvadratmeterpris på 16.400 kr.

Alternativt kan man rykke til Næstved, hvor de laveste priser er blevet registreret. Her kan man nøjes med at betale 9.400 kr. for en kvadratmeter lejlighed.

Se kvadratmeterpriserne på huse i byerne i din region

Region Hovedstaden

Region Sjælland

Region Syddanmark

Region Midtjylland

Region Nordjylland

Se kvadratmeterpriserne på ejerlejligheder

*Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der er registreret min. 20 handler i 3. kvartal 2013.