Så meget har Totalkredit-balladen kostet bankerne i tabte gebyrer til sure boligejere

Bankerne i Totalkredit-samarbejdet har givet afkald på gebyrindtægter for et trecifret millionbeløb for at kompensere for realkreditgigantens prisstigninger tidligere på året, hvor de såkaldte bidragssatser blev sat op.

Nykredit-koncernens stigende bidragssatser koster bankerne i Totalkredit-samarbejdet et trecifret millionbeløb, da de tilbyder kunderne gratis låneomlægning i 2016, skriver Finans.dk. Arkivfoto: Torben Christensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vakte stor opstandelse, da Nykredit-koncernen, som også ejer Totalkredit, i februar varslede stigende bidragssatser, som er de gebyrer, realkreditselskaberne opkræver for at administrere boligejernes lån. For at gyde olie på vandene over for de oprørte boligejere har hovedparten af bankerne i Totalkredit-samarbejdet derfor valgt at sløjfe gebyret for at omlægge lån i 2016, skriver Finans.dk.

Og det kan mærkes på indtjeningen. Ifølge Finans.dk, som har talt med tre af bankerne i samarbejdet, løber den samlede regning til alle bankerne i form af mistede gebyrindtægter i runde tal op i 375 millioner kroner.

Sydbank har eksempelvis oplevet et fald i basisindtjeningen på 158 mio. kr. i årets første ni måneder. En pæn del af tilbagegangen skyldes muligheden for gratis lånekonvertering i år, forklarer adm. direktør Karen Frøsig til Finans.dk.

»Først på året i år havde vi det, som gik under navnet bidragssagen, hvor Nykredit og Totalkredit forhøjede bidragssatserne. I den forbindelse gav vi tilsagn til vores kunder om, at de gratis kunne konvertere i indeværende år, hvis de blev ramt. På den front har vi arbejdet gratis hele året,« siger direktøren, som forventer, at det samlet vil komme til at koste banken mellem 40-50 millioner kroner i mistede gebyrindtægter.