Så meget er priserne steget: Husene haler ind på ejerlejlighederne

Huspriserne er kommet op i fart og overhaler ejerlejlighedernes stigningstakt for det seneste år, viser nye tal.

Priserne på huse er steget mere end priserne på ejerlejligheder det seneste år, viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Home. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Priserne på huse er det seneste år steget med 8,1 procent på landsplan og overgår dermed ejerlejlighederne, der er steget 6,6 procent siden januar 2016. Det fremgår af det netop offentliggjorte hus- og ejerlejlighedsprisindeks fra ejendomsmæglerkæden Home og Danske Bank.

Fra december til januar tog salgspriserne et hop på 0,6 procent. Det er fjerde måned i træk med stigende huspriser.

»Det er pæne stigninger, og huspriserne er også steget noget mere end forbrugerpriserne over det seneste år. Sådan har det været længe for lejlighederne, men det nyt, at vi nu ser det så klart for husene,« udtaler Mads Ellegaard, relationschef i Home, i en pressemeddelelse.

De højere priser betyder, at man i januar kunne sælge et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter til 1.970.000 kroner. Det er dog stadig 7,7 procent under prisniveauet i 2006. Dengang kostede et tilsvarende hus 2.130.000 kroner. Men regnes inflationen med, er der fortsat 20,9 procent til toppen, skriver Home.

Til sammenligning kostede en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvadratmeter i januar 2.310.000 kroner, hvilket er 6,4 procent mere, end da priserne toppede før krisen. Når der tages højde for inflationen, befinder prisniveauet sig dog stadig 8,5 procent under toppen.

Ifølge prisindekset steg priserne på ejerlejligheder 0,7 procent fra december til januar. Det er dog stadig især det københavnske boligmarked, der trækker landsgennemsnittet op med en stigning på 1,2 procent i perioden.

Prisfesten blandt de københavnske boligejere afspejler sig desuden ved, at en ejerlejlighed på 85 kvadratmeter her koster 3.110.000 kroner – altså 800.000 kroner mere end landsgennemsnittet. Det er 11,2 procent over prisniveauet i september 2006. Men tager man højde for den generelle prisudvikling i de mellemliggende år, er der stadig 2,2 procent til toppen.

Tallene fra Home og Danske Bank er sæsonkorrigeret og baseret på en opgørelse af den gennemsnitlige kvadratmeterpris på alle ejendomsmæglerkædens bolighandler i et kvartal.