Så meget er brugte iPhone X allerede steget

Prisen på iPhone X, der er sat til salg privat, steg med en halv gang i forhold til nyprisen umiddelbart efter lanceringen i weekenden.

I Cupertino, Californien, viser Allpe de nye telefoner, iPhone 8, iPhone X og iPhone 8S. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Der er næppe nogen aktier på verdens fondsbørser, der overgår iPhone i hurtig prisstigning efter en børsnotering. Den nye iPhone X fra Apple blev udsolgt på ganske få minutter, da den kom til salg ved midnat natten til lørdag. Og umiddelbart efter begyndte de første »brugte« eksemplarer at dukke op til salg - men til markant højere priser, end da de var nye.

Det skriver tekniksitet Techcrunch. Mediet rapporterer, at der allerede inden for 45 minutter efter lanceringen natten til lørdag var flere end 1.200 eksemplarer af den nye Apple telefon til salg på det store handelssite eBay. Techcrunch fandt i alt 4.480 telefoner til salg lørdag formiddag.

Fra midnat frem til lørdag klokken 13 oplevede eBay desuden 36.555 søgninger efter iPhone X, hvilket også siger noget om interessen for den nyeste aftapning af den meget udbredte iPhone, som eksempelvis udgør cirka halvdelen af den danske bestand af smartphones.

Selv om der er for tidligt at beregne en gennemsnitlig brugtpris på en iPhone X, så indikerer priserne alligevel noget. På eBay er de fleste prissat i nærheden af 1500 dollar, og til sammenligning begynder priserne på iPhone X ved 999 for 64 GB-modellen og går op til 1.149 dollar for 256 GB-modellen. Cirkaprisen på 1.500 dollar på eBay er typisk for 64 GB-modellen.

Enkelte sælgere har lagt deres forudbestillinger til salg til priser, som Techcrunch karakteriserer som en »ønskeseddel« - flere tusinde dollar og i et enkelt tilfælde 60.000 dollar.

Søndag ved middagstid får Berlingske Business 8,722 hits på en søgning på eBay efter en iPhone X, og mens den dyreste forudbestilling koster godt 161.600 kroner, så koster den dyreste telefon knap 193.000 kroner. Men så inkluderer det også et Apple Watch.

Ifølge en meddelelse fra Apple er iPhone X tilgængelig hos Apple-forhandlere fredag ​​den 3. november kl. 8. I Danmark begynder priserne ved 8.899 kroner.