Så meget billigere er et »håndværkertilbud«

Det kan være op til 60 procent billigere at købe et såkaldt håndværkertilbud i forhold til de gennemsnitlige priser på boligmarkedet. Se hvor i landet de er billigst i forhold til gennemsnitsprisen.

Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er i øjeblikket knap 100 villaer til salg i Danmark, hvor ordet »håndværkertilbud« indgår i salgsopstillingens beskrivelse af boligen. Og de er markant billigere end gennemsnitspriserne, viser en opgørelse, som mæglernes fælles boligportal Boligsiden har lavet for Berlingske Business.

En villa på håndværkertilbud bliver på landsplan i gennemsnit udbudt til en pris på 7.200 kroner pr. kvadratmeter, mens villaer i almindelig stand bliver udbudt for 13.000 kroner pr. kvadratmeter. Det er altså næsten halv pris for håndværkertilbuddene, men der er store forskelle på tværs af landsdelene.

I hovedstadsområdet er håndværkertilbud kun 30 procent billigere end gennemsnitshuset, mens de på det øvrige Sjælland kun koster 40 procent af gennemsnitsprisen.

»Forskellen skyldes jo i bund og grund, at du betaler forholdsvis meget for grunden i de store byer. Og så betyder selve huset ikke så meget for den samlede pris. Det viser også, at beliggenhed er altafgørende, når prisen fastsættes,« siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra Boligsiden.

Om et håndværkertilbud er et godt køb afhænger selvfølgelig helt af den individuelle stand og omkostninger til at sætte i stand.

Se priserne for de forskellige landsdele herunder: