Så mange realkredit-lånetilbud blev der givet i 2015

Sidste år blev der givet 363.103 lånetilbud, hvilket var cirka 92.000 flere lån end i 2014. Det viser statistik fra Realkreditrådet, der forklarer væksten med især de lave renter i starten af året.

Sidste år blev der givet 363.103 lånetilbud, hvilket var cirka 92.000 flere lån end i 2014. Det viser statistik fra Realkreditrådet, der forklarer væksten med især de lave renter i starten af året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Det viser statistik fra Realkreditrådet, der forklarer væksten med især de lave renter i starten af året.

I december gav realkreditinstitutterne 15.763 lånetilbud til danskere, der har søgt om realkreditlån. Det var et fald på cirka 3500 i forhold til november.

Det månedlige gennemsnit for lånetilbud var i 2013 under 20.000 og året efter lige over 20.000, mens det sidste år lå på 30.000, fremgår det af statistikken.

- Realkreditlån var især i starten af 2015 en efterspurgt vare. Den store efterspørgsel skyldtes et længerevarende fald i den lange rente, der kulminerede i en historisk konverteringsaktivitet i slutningen af 2014 og starten af 2015. Samtidig med at mange boligejere benyttede chancen for at få en lavere ydelse, var de lave renter også med til at sætte gang i handelsaktiviteten på boligmarkedet. Det skabte yderligere efterspørgsel efter lånetilbud, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en skriftlig kommentar.

Den store interesse i starten af året understreges af, at antallet af lånetilbud siden maj har ligget under det gennemsnitlige månedlige antal lånetilbud set over hele året.

- Vi har siden foråret set et fald i lånetilbud, og det tyder altså på, at mange danskere fik stillet deres lånebehov i starten af året. Renterne er dog fortsat lave, og det er positivt for danskerne, at der er mulighed for at finansiere boligdrømme eller ombygninger med et billigt realkreditlån, siger Ane Arnth Jensen.