Så mange danskere kan ikke betale boliggælden

Ved udgangen af tredje kvartal 2010 var omkring 6.900 danskere bagud med at betale af på deres bolig.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 6900 danske boligejere havde ikke penge til at betale af på deres boliggæld ved udgangen af tredje kvartal 2010. Det svarer til, at danske boligejere samlet var bagud med 42 øre for hver 100 kroner, de skulle betale i renter og afdrag, viser tal fra Realkreditbranchen.

Niveauet er en smule lavere end sidste år, og restancerne er historisk lave i forhold til tidligere kriseperioder i dansk økonomi, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

- Restancerne havde næppe været på det nuværende lave niveau uden de lave renter på især rentetilpasningslånene, siger Ane Arnth Jensen i en kommentar.Restancerne er mere end seks gange lavere i dag end under den forrige kriseperiode på boligmarkedet i starten af 1990'erne. Dengang var boligejerne bagud med 2,6 kroner per 100 kroner, de skulle have betalt i renter og afdrag.

I begyndelsen af 1990'erne havde realkreditinstitutterne overtaget mere end 4000 boliger. Ved udgangen af 4. kvartal 2010 lå realkreditinstitutterne inde med 609 boliger.

- De færre overtagne boliger er en naturlig konsekvens af, at antallet af tvangsauktioner er markant lavere end under den forrige afkølingsperiode på boligmarkedet. Det er nemlig typisk i forbindelse med en tvangsauktion, at realkreditinstitutterne overtager en ejendom, siger Ane Arnth Jensen.