Så længe venter køberne med at slå til

De danske boligsælgere har måttet trille tommelfingrene et par gange ekstra i årets 3. kvartal.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge nye tal fra boligsiden Boliga ventede en husejer i 184 dage - eller ca. et halvt år - på at få afsat boligen til en køber, mens lejlighedssælgerne i snit havde boligen til salg i 140 dage, før en køber dukkede op.*

I begge tilfælde er der tale om en stigning i salgstiden for begge boligtyper. Således tog det i 2. kvartal 172 dage at sælge et hus og 134 dage at sælge en ejerlejlighed.

De hurtigste salg fandt sted i Tårnby Kommune på Amager, hvor der i snit gik 79 dage før en villa eller et rækkehus blev solgt. Rødovre Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Gentofte Kommune og Gladsaxe Kommune fulgte lige efter med salgstider, der varierede fra 94 til 116 dage i snit.

I den anden ende af listen ligger Norddjurs Kommune, Lolland Kommune og Sorø Kommune, hvis sælgere måtte vente mellem 285 og 326 dage i snit på en køber.

Frederiksberg slår København

Spændet mellem salgstiderne på lejligheder var til gengæld ikke særligt stort.

De hurtigste salg skete i Frederiksberg Kommune, hvor en lejlighed i snit havde været til salg i 100 dage, før den blev solgt, mens naboerne i Københavns Kommune måtte vente i 122 dage på en køber.

Langsommest gik det i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor køberne slog til efter 186 dage i snit.

På markedet for fritidshuse kan sælgerne for en gangs skyld glæde sig lidt over tallene. Markedet er ellers ramt af lange liggetider og få salg, men mellem 2. og 3. kvartal faldt salgstiden fra 253 til 241 dage i snit.

Navnligt bornholmerne kan gnide sig i hænderne, eftersom Østersø-øens beboere kan prale af landets korteste salgstid på sommerhuse, nemlig 126 dage eller det der svarer til ca. fire måneder.

Omvendt ventede sælgerne i nordjyske Jammerbugt Kommune over et år på at få afsat fritidsboligen.

Se salgstiderne for din kommune

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse

*Statistikken er baseret på de boliger som er registreret i SVUR som solgte i 3.kvartal 2011 og som Boliga har kunnet matche med et tidligere udbud af boligen på nettet.

Salgstiden udregnes som det antal dage, der gik fra Boliga så boligen på nettet første gang til den dato, der er registreret som salgsdato. Kommuner med færre end 20 matchede salg i 3.kvartal 2011 er udeladt.