Så er det tid til konvertering

De mest spillelystne boligejere, der har konverteret op, kan nu trække gevinsten hjem. Der skal opsiges lån i denne måned.  

Foto: Foto: Colourbox

Nu kan de boligejere, der sidste år konverterede deres fem-procents realkreditlån til et syv-procents lån for at skære restgælden ned, gå den modsatte vej og trække gevinsten hjem: Vende tilbage til en lav rente, efter gælden er nedbragt, skriver Jyllands-Posten.

Kursen på fastforrentede fem-procents lån ligger omkring 98 og giver dermed ikke så stort et kurstab ved optagelsen, at det æder ret meget af den oprindelige gevinst ved at konvertere op.

"De, der løb en risiko og konverterede op til et 7-procentslån, kan med stor sandsynlighed både få en lavere ydelse og en lavere gæld end før, hvis de konverterer ned til et 5-procentslån nu," siger Elisabeth Toftmann Asmussen, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Den 31.juli er fristen for opsigelse af fastforrentede obligationslån inden næste termin.
Boligejere med tanker om snarligt salg frarådes dog af seniorøkonom fra BRF Kredit Mikkel Høegh at konvertere, fordi den lavere gæld er vigtigere end en lav ydelse på kort sigt.

"Hvis man ved, at man snart skal sælge sit hus, så kan der være en pointe i at beholde 7-procentlånet og den lavere restgæld. Men ellers er det oplagt at konvertere for at få en højere husleje," siger Mikkel Høegh.