Så er det snart slut med 3-procent lånet

Fra på mandag hedder den toneangivende realkreditobligation formentlig 2,5 procent for fastforrentede lån med afdrag.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Skal, skal ikke. Danskere med hang til fastforrentede lån har på det seneste kunnet vælge mellem mellem et 3-procent lån med afdrag til en kurs tæt på 100 og et 2,5-procents lån med en pæn - om end lavere - kurs omkring 97.

Det er slut i denne omgang. I løbet af fredagen løb 3-procent lånene hos de toneangivende realkreditselskaber over kurs 100 og er dermed sandsynligvis lukket fra på mandag.

Det betyder, at 2,5%-lånet igen bliver dominerende for danske boligejere, som ønsker et fastforrentet lån.

»2,5%-lånet står klar som arvtager, som egentlig også var attraktivt før. Det betyder ganske enkelt, at kurstabet på et fastforrentet lån bliver omkring 30.000, men omvendt går man fra 3% til 2,5% i rente. Samlet set er rentebinding blevet en anelse billigere. Men når vi taler om et 3%-lån, som står på et knivsæg – altså om det skal lukke eller åbne - så er det langtfra enorme forskelle i ydelsen,» siger seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre.

»Sammenlignes før og efter lukning af 3%-lånet er ydelsen på et fastforrentet lån faldet med en rund 20’er. Mit råd er at slå til, hvis man synes, et fastforrentet lån er attraktivt i de nuværende niveauer på 2,5%-3%. Det synes jeg, det er, og så bør en lukning eller åbning af 3%-lånet ikke være altafgørende for, om man vælger et fastforrentet lån til eller fra,« siger Jeppe Borre

Kursen på 2,5%-lånet er omkring 97.