Så er det ferietid - på disse adresser slår køberne til med det samme

Et ud af ti solgte fritidshuse på landsplan fik en ny ejer i løbet af de første tre uger på markedet.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen

Når du åbner skuffen, er det dine egne gamle skjorter, der ligger klar. Når du tager havregrynene ned fra hylden, er de fra dit favoritmærke. Og når du skal have parasollen op, kender du lige tricket, der får det til at gå som en leg.

At have sit eget sommerhus giver visse fordele, som ikke følger med et lejet af slagsen. Og blandt de købere, der i år har købt deres helt eget ferie-fristed, er der visse områder, hvor en større andel slog til næsten med det samme, da det perfekte hus bød sig til.

Et ud af ti solgte fritidshuse på landsplan fik således en ny ejer i løbet af de første tre uger på markedet.

Omvendt betyder det også, at ni ud af ti huse - der rent faktisk blev solgt - nåede at sole sig i mæglerkartoteket i mere end tre uger. Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.*

Flest lynsalg

Den største andel af solgte sommerboliger, hvor huset og beliggenheden matchede købers drømmekrav finder man i nordjyske Blokhus.

I det gamle fiskerleje, der ligger lige ved Fårup Sommerland, blev lige over hvert femte sommerhus nemlig solgt på under tre uger.

Derefter følger den højeste andel af lynsalg i de to sjællandske postnumre Højby og Vejby. Førstnævnte ligger på Odden med strande mod Sejerøbugten, og det dækker blandt andet populære områder som Ellinge Lyng.

Sidstnævnte dækker blandt andet områderne Vejby Strand og Rågeleje i Nordsjælland.

Spejder efter lynkøbere

Der er da også ferieområder, hvor mæglerne godt kan sørge for at plante til-salg skiltet solidt i jorden. Det er nemlig områder, hvor lynsalgene ikke just dominerer blandt de solgte sommerhuse.

Hverken i Glesborg på Djursland eller sjællandske Karrebæksminde er der blevet registreret et eneste salg, der er sket inden for husets tre første uger på markedet.

Andre sommerhusområder har ifølge Boliga et par enkelte salg, der er sket med en hurtig nok hastighed til, at andelen af lynsalg ikke helt går i nul, men lige kryber op på de encifrede procentandele.

Her kan du se andelen af lynsalg i dit favorit-ferieområde

* Boliga har opgjort, hvor stor en procentvis andel af de i 2017 solgte sommerhuse, der kun nåede at være på markedet i under tre uger. Der er kun medtaget postdistrikter med minimum 20 salg i perioden.