Så er der nye fleksrenter

Ny F1-rente endte lige under 2 procent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det kommende år får en del af Realkredit Danmarks flekslånere en rente på lige under to procent - en del under den rente, der var udsigt til, da auktionerne over de bagvedliggende obligationer begyndte.

"Auktionerne lagde fra land i kølvandet på Trichets rentechok, da den europæiske centralbank kraftigt indikerede i starten af marts, at de formentlig forhøjer renten allerede til april," skriver chefanalytiker Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

Det betyder, at renten endte på et gennemsnit på 1,98 procent med afdrag og 1,96 procent uden afdrag. Og det betyder igen, at de boligejere, der får rentetilpasset deres 1-årige flekslån pr. 1. april, får en rentestigning på knap et halvt procentpoint i forhold til de boligejere, der fik deres lån refinansierede i december svarende til 100 kroner om måneden per lånte million kroner.

Den afdragsfrie variant stiger med cirka 250 kroner om måneden efter skat. Ser man fremad forventer Christian Hilligsøe Heinig stigende fleksrenter.

"Vi har netop justeret vores renteprognose op som følge af den hårdere tone fra den europæiske centralbank," skriver han.

De 1-årige renter forventer han vil være i omegnen af 2,5 procent til 2,75 procent om et års tid, og i forhold til den seneste rentetilpasning vil det betyde en ekstraregning i forhold til nu på cirka 160 kroner om måneden efter skat pr. lånt mio. kroner i tilfælde af, at man betaler afdrag og i omegnen af 370 kroner uden afdrag.