Så dyr var dansk ø

Et rigt dyreliv og flere ejendomme på en ø uden for Skælskør har fået en ny ejer. Øen Egholm er nemlig blevet solgt.

Et rigt dyreliv og flere ejendomme på en ø uden for Skælskør har fået en ny ejer. Øen Egholm er nemlig blevet solgt. Foto: Ivan Eltoft Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kan man sætte en pris på fred og ro?

Svaret er ja, hvis virkeliggørelsen af denne drøm er en ø i Storebælt.

Øen Egholm ud for sjællandske Skælskør blev udbudt til salg for 23,5 mio. kr. i maj sidste år, og i oktober kunne ejendomsmægler Asger Olsen, der undervejs overtog salget, så tilføje et "solgt" til annoncen.

Prisen har dog hidtil været ukendt, men en gennemgang af tinglysningerne på øen, som boligsiden Boliga har foretaget, afslører, at prisen i sidste ende også ramte et millionbeløb nær udbudsprisen.

For selvom selve hovedbygningen "kun" endte med at koste 11.950.000 kr., så har de nye ejere også gennem et firma købt en anden ejendom på øen, som de har betalt 9.485.000 kr. for.

Altså en samlet pris på 21.435.000 kr., skriver Boliga.dk.

Flere ejendomme

Køberne får flere forskellige bygninger at vælge imellem, når de besøger deres nyerhvervede ø, der er forbundet med den større ø Agersø via en dæmning.

På Egholms 102 hektar ligger der både en hovedbygning på 626 kvadratmeter, der beskrives som "flot og herskabelig", og flere driftsbygninger.

Dertil kommer der ifølge Boliga tre sommerhuse, som alle ligger tæt på havet. Er det brusende hav ikke nok til at stille ens natur-tørst, er der også oplevelser på land. For på øen er der vilde ænder, gæs og vadefugle samt råvildt og fasaner.

Om det er dyrelivet eller den store afstand til naboerne, der har gjort udslaget for ægteparret, der har købt øen, kan der knap spås om. De ejer HSN-koncernen, der producerer og forhandler produkter til pelsdyravl, og det skaffer dem en plads blandt landets rigeste.

Her kan du se fotos fra øen Egholm.