Så billigt kan du købe hus i Sydsverige

Sydsvenske villaer i Malmø og Helsingborg ser stadig svinebillige ud i forhold til villaer i den danske hovedstad.

Hvis pladsen er for trang i den københavnske lejlighed, og kontoen ikke ligefrem råber på en villa i hovedstaden, så kan det måske betale sig at kigge på den anden side af Øresund.
Tæt på de to trafikforbindelser i Malmø og Helsingborg kan der stadig vælges blandt mange villaer til priser fra en million svenske kroner svarende til trekvart dansk million kroner.
Her er de ti billigste villaer i Malmø og Helsingborg kommuner på mindst 100 kvadratmeter, som er fundet på søgemaskinen hemnet.se.
Den billigste koster kun 995.000 svenske kroner eller højeste bud, og den er på 127 kvadratmeter i halvandet plan. Adressen er Västrabyvägen 25 i Kattarp, og huset er bygget i 1909, og til prisen får man oven i købet nabohuset nummer 27 med. Men mægleren gør selv opmærksom på. at ejendommen er under renovering, der skal gøres færdig.

Med togforbindelse til Malmø fra den nærliggende landsby Tågarp kan denne halvanden plans villa på 141 kvadratmeter erhverves for 1,3 millioner svenske kroner eller højeste bud. Som den foregående er denne villa også under renovering. Men køkken og badeværelse er forholdsvis nye og udstyret med henholdsvis hvidevarer i stål og spabad.

I en forstad til Helsingborg, Mörarp, forlanger sælgeren 1,39 millioner svenske kroner for dette enfamiliehus med tre soveværelser. Huset kaldes meget velholdt og med udsigt over landskab. Huset har omfangsdrænet kælder og garage.

Dette rækkehus på 107 kvadratmeter koster 1,485 millioner kroner. Det ligger i den nordvestlige udkant af Malmø - så langt ude, at mægleren kalder placeringen for naturskøn. Huset har tre soveværelser og to badeværelser.

Fra dette halve dobbelthus i landsbyen Arlöv er der kort vej til både Malmø og Lund. Prisen er 1,495 millioner svenske kroner for de 120 kvadratmeteter fordelt på to stuer og to soveværelser bygget i 1902.

Til samme pris som det foregående, knap 1,5 millioner svenske kroner, kan et rækkehus i Kristineberg med udsigt over Sofiedals Golfklub i udkanten af Malmø erhverves. Det er bygget i 1978 og indeholder fem rum hvoraf de fire er soveværelser.

Prisen på denne villa i Mörarp i Helsingbog kommune sniger sig op over halvanden million svenske kroner. Helt præcist 1,525 svenske kroner koster de 112 kvadratmeter i et plan samt en vinterhave med kamin. Huset har en indbygget garage med fjernstyret port.

Der skal lægges noget knofedt i at renovere dette tidligere gartneri, hvor drivhusene dog er fjernet. Gården ligger i Helsingborg kommune i Kattarp, og der er plads til at holde heste. Huset er udstyret med jordvarme og koster 1,55 millioner svenske kroner.

Sortmalet rækkehus i træ ved Malmö på 102 kvadratmeter. Huset er fra 1976, men er gennemrenoveret i 1992. Åbent køkken/alrum, lyse stuer og solterrasse, som mægler mener er perfekt til morgenkaffen. Huset koster som udgangspunkt 1.595.000 kroner, men sælges til højestbydende.

Villa i halvandet plan i Kattarp i Helsingborg kommune på 128 kvadratmeter. Udbudsprisen er 1.595.000 svenske kroner, og mægleren fremhæver smagfuld indretning med rumlige soveværelser, udestue og nyt badeværelse. Haven byder på frugttræer og drivhus.