Så billigt kan du bo: Boliger til salg for en slik

Selvom udbuddet af boliger er faldet ganske drastisk de senere år, er der stadig masser af emner at vælge imellem.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forårets komme varsler højere aktivitet på boligmarkedet, og selvom udbuddet er faldet ganske drastisk de senere år, er der stadig masser af emner at vælge imellem.

I øjeblikket er der udbudt ca. 51.000 huse og lejligheder*, og hvis man skæver lige så meget til tegnebogen som til beliggenheden, behøver man blot hive 69 tusindekronesedler ud af hæveautomaten for at blive boligejer.

Boligsiden Boliga.dk har fundet de billigste huse og ejerlejligheder i hvert af landets postnumre, og selv i traditionelt dyre områder, som f.eks. enklaven lige nord for København, er der mulighed for at gøre et hæderligt køb.

Muligheder i Nordsjælland

Både i Birkerød, Lyngby og Hørsholm er der udbudt huse til under 2,5 millioner kroner, mens det til gengæld er sværere at købe sig ind på husmarkedet i postnumre som Frederiksberg C, Nordhavn (København) og Klampenborg, hvor ingen huse er udbudt til under fem mio. kr.
I Jyllands dyreste postnummer, Aarhus C, slipper man med 2,4 millioner kroner for 60 kvadratmeter bolig og 76 kvadratmeter grund på Lille Trøjborg

Danmarks billigste hus

Kører man nogle timer sydpå til Lolland, skal man blot skaffe i omegnen af 69.000 kr. for at kalde sig villaejer.
Huset, der er Danmarks billigste, ligger i Dannemare og kostede oprindeligt 165.000 kr., men kan efter flere prisfald fås til discountpris.
Er grænsen for boligkøbet sat til maksimum 100.000 kr., er der – udover i Dannemare – ni byer rundt om i landet, som byder på ultrabillige boliger.
I Hals i Vendsyssel koster det billigste hus 80.000 kr., men ifølge mægleren bør man dog enten renovere eller nedrive det, og lidt uden for Lollands største by, Nakskov, kan man slippe med at betale 85.000 kr. for en villa på 109 kvadratmeter

Småt men billigt i København

Lejlighedsmarkedet har været gennem en større opblomstring i de seneste år, ikke mindst på baggrund af stigende salgspriser i København.

Vil man holde sig inden for kommunegrænsen i hovedstaden, finder man det billigste udbud i Vanløse, hvor prisen på en 30 kvadratmeter stor lejlighed er sat til 470.000 kr.

Også i populære bydele som København K, København V, København Ø og København N kan det lade sig gøre at skaffe en billig lejlighed, hvis man er villig til at gå på kompromis med pladsen.

I indre by koster det således blot 1,4 millioner kroner at erhverve bydelens billigste lejlighed på 43 kvadratmeter, mens man slipper med lige under en million kroner kroner på Vesterbro, 795.000 kroner på Østerbro og 655.000 kroner på Nørrebro. Alle steder skal man indrette sig på under 50 kvadratmeter.

Se den billigste bolig i din foretrukne by:


Villaer/rækkehuse
Ejerlejligheder

*Tallet dækker villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, landejendomme og andelsboliger, der er til salg via en ejendomsmægler eller Boliga Selvsalg. Fritidshuse er ikke medtaget i undersøgelsen.