Så billige er svenske feriehuse

Især i den nordlige del af Sverige kan der købes billige sommerhuse, og her er ti eksempler på traditionelle træhuse fra 45.000 til 100.000 svenske kroner - ca. 72.000 danske kroner.

Hvis boligdrømmen om et idyllisk svensk træhus i skoven ikke matcher bankkontoen, så er det måske en ide at kigge lidt nordligere i Sverige, hvor der kan findes masser af fritidshuse til under 100.000 svenske kroner svarende til 72.000 danske kroner med valutakursen lige nu.
De kan købes helt ned til 40.000-45.000 svenske kroner. Det hænger måske også sammen med, at de svenske huspriser ganske som de danske har været under pres i de seneste måneder. Samlet faldt prisen på svenske feriehuse med 6 procent i løbet af de seneste 12 måneder til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 18.389 svenske kroner.
Se 10 gode tilbud påde næste sider

Det første hus på listen er i den dyre ende og koster 95.000 svenske kroner - 68.400 danske kroner - og ligger i Ljusdal nord for Gävle. Det er en gammel arbejderbolig, oplyser mægleren. Og huset har både tolags vinduer samt indlagt kommunalt vand og el fra 1980-erne.
Som det er tilfældet med de fleste af husene, beder mæglerne om at få bud på dem.

Til samme pris som det første hus findes dette halvanden plans hus med høj beliggenhed på grunden i Hornmyr. Mægleren fremhæver mulighed for jagt samt en tilhørende garage.
Indvendigt har huset både badeværelse med vanskemaskine og et stort køkken - ganske vist i brune farver og med plast på gulvet. Og mægleren indrømmer da også, at huset har et vist behov for renovering.

I Falköping står dette mere end 100-årige hus til salg for 85.000 svenske kroner. Det er på 50 kvadratmeter fordelt på tre rum. Grunden er tæt bevokset med tæt budskads samt store træer, oplyser mægleren.

80.000 kroner er prisen på denne traditionelle torp, som er den svenske betegnelse for denne hustype. Den ligger i Lillpite nord for Umeå og ligger lige op til et skovområde. Ejendommen omfatter også et gæstehus med både sauna og brusebad, og der findes fiskevand i nærheden.

Som noget helt særligt sælges dette hus ved Dybecksgården i Odensvi vest for Stockholom og tæt på Örebro til 75.000 kroner. Der er tale om en velbevaret bygning fra 1800-tallet, som skal skilles ad og fragtes væk af køberen. Det toetagers hus er i Sverige kendt for at have huset skribent og kommentator ved DN Lennart Nyblom - kendt som "Red top".

Nord for Gävle i Hille kan dette hus købes for 75.000 kroner eller højeste bud. Men det er også kun på 20 kvadratmeter og halvandet rum forstået som ét stort rum med en sovealkove med tre senge. Omkring huset ligger der en granskov med mulighed for at gå på svampejagt.

Med bademulighed i en sø nær ved er dette hus i Åsele tæt ved Umeå til salg for 65.000 kroner. Der er tre soveværelser på de 80 kvadratmeter. Men huset trænger kraftigt til at blive renoveret blandt andet i elsystemet og skorstenen, oplyser mægleren.

Sydvest for Umeå i Sollefteå kan dette hus købes for 49.000 kroner. Det er bygget i 1945, har to soveværelser samt et spisekøkken. Der er hårde hvidevarer fra 1960-erne samt en vaskemaskine fra 1990-erne.

I Nykyrka tæt ved den nordlige ende af søen Vättern er denne lille hytte til salg for 49.000 kroner. Der er selvfølgelig kun et rum på de 10 kvadratmeter, så man kan vel roligt sige, at der er basis for at lave en tilbygning.

Jo længere nordpå, jo lavere er priserne. Og dette hus i Snerudden et godt stykke nord for Stockholm koster kun 45.000 kroner. Der er fiskemulighed, vand fra egen brønd om sommeren og mulighed for at lave mad og få varme fra gas. Men besøg på toilet foregår i et lille separat hus.

Husene er fundet på www.hemnet.se

LÆS MERE