Royale fornemmelser? Bliv genbo til Prins Joachim

En velkomstkurv ved chokoladeovertrukne lakridskugler, en trøffel-olivenolie og en mellemgod flaske rødvin. Det kan nyslåede husejere fra tid til anden glæde sig over at modtage fra de nye naboer.

Men i Klampenborg er et hus til salg, hvor et muligt bud på vinens ophav vil være den franske vingård Château de Cayx. Og hvis husherren fra den anden side af vejen selv leverer den cellofan-indpakkede godtekurv, vil udtrykket »kongelig hofleverandør« kunne tages meget bogstaveligt.

For genboen til det arkitektombyggede Klampenborg-palæ er ingen ringere end Dronningens yngste søn med familie: Prins Joachim, Prinsesse Marie og deres til sammen fire børn, skriver Boliga.

Men det er ikke blot titlerne på næsten-naboerne, der har svung. Det har selve ejendommen også.

For pragtvillaen i Klampenborg er på 334 kvadratmeter, ombygget af Mogens Lassen og så sat til salg hos mæglerne Bjørn & Frederiksen.

»En fascinerende oplevelse«

Mange vil nok allerede have gisnet om, at prisen for at blive prinse-genbo i et arkitekthjem i et af landets dyreste områder, næppe kommer til kuppris.

En køber vil da også skulle finde 12.950.000 kr., før sygesikringskortet kan blive skiftet ud med et nyt.

Mens møbler, kunst og køkkengrej skal finde en ny plads i et hjem, der blandt andet har en atriumgård, to stuer og et »tidstypisk Mogens Lassen« køkken-alrum. Altså en liebhaveri-pakke, lyder det også fra mægleren:

»Ejendommen har en karakter, meget sjældent set. Der er mærkbare kvaliteter ved de arkitektoniske detaljer, hvilket gør boligen til en fascinerende oplevelse og tydeliggøre vigtigheden af god arkitektur,« siger Rasmus Frederiksen fra Bjørn & Frederiksen.

Foto: Bjørn & Frederiksen.

Se den arkitekttegnede Klampenborg-villa her