Risikovillige boligejere hos Nordea får rente i bundrekord

Renten for etårigt flekslån hos Nordea Kredit endte på minus 0,11 procent. Det er rekordlavt.

Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For mange danske boligejere med flekslån er det tid til at tilpasse renten.

Og for de mest risikovillige boligejere hos Nordea Kredit - som har lån, der skal rentetilpasses en gang om året - er der torsdag gode nyheder.

- F1-renten endte på minus 0,11 procent (inklusiv kursskæring), hvilket er det laveste niveau nogensinde for en auktion i både Nordea Kredit og på markedet som helhed, oplyser Nordea Kredit i en pressemeddelelse.

Den negative rente betyder ikke, at boligejerne får penge for at have et boliglån hos Nordea - de skal også betale bidrag.

Men for en boligejer med et lån på million kroner spares 220 kroner, hvis der ikke betales afdrag. Den månedlige ydelse ender på 3490 kroner.

Besparelsen er 70 kroner for et lån med afdrag - her er den månedlige ydelse 760 kroner.

Renten er fortsat også lav for tre- og femårige flekslån, uden at den sætter rekorder.

F3-renten endte på 0,07 procent, mens F5-renten endte på 0,46 procent. Og det er boligejerne med F5-rente, der får størst gevinst af rentetilpasningen denne gang.

Det siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker i Nordea Kredit.

- For et F5-lån på en million kroner uden afdrag betyder auktionen, at ydelse falder med 760 kroner efter skat hver måned eller med 9129 kroner på et år.

- Det er en besparelse, der er stor nok til at kunne mærkes i de fleste husholdninger ikke mindst i de dyre områder, hvor lånene godt kan udgøre både to og tre millioner kroner, siger hun i en pressemeddelelse.

Rentetilpasningen fortsætter i andre realkreditselskaber.