Risikoen for at blive fyret falder

Dit job er ikke så meget i fare, som det har været, viser nye tal for antallet af fyringsvarsler.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De værste fyringsrunder er måske overstået på arbejdsmarkedet. Nye tal fra Jobindsats.dk viser, at antallet af fyringsvarsler frem til juni i år er faldet. I juni havde 955 personer fået et fyringsvarsel, og det er et markant fald i forhold til i begyndelsen af året, påpeger cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian.

"I januar nåede vi således til sammenligning op på 5.719 fyringsvarsler. Vi skal faktisk helt tilbage til juli sidste år for at finde et lavere antal fyringsvarsler. For et år siden var der til sammenligning cirka 600-700 fyringsvarsler om måneden," skriver han i en kommentar.

Steen Bocian kalder dagens tal for rigtig godt nyt for udviklingen på arbejdsmarkedet, og han ser et billede af, at den mest hæsblæsende del af krisen er lagt bag os.

"Det betyder også, at der er grund til at vurdere, at den lavere vækst i ledigheden, vi så i maj, hvor ledigheden "kun" steg med 4.100 personer ikke blot var en enlig svale. Der er grund til at vurdere, at ledigheden i andet halvår vil stige i et tempo, som er væsentligt lavere end, hvad vi eksempelvis så i marts og april, hvor ledigheden steg med i omegnen af 10.000 personer om måneden," skriver han.

Der der dog ikke tale om en vending på arbejdsmarkedet, vurderer cheføkonomen, som spår, at der kommer til at gå en rum tid, før det sker.

Hans prognose lyder på, at ledigheden vil nå op i nærheden af 130.000 personer ved årets udgang.