Rigmandskvarterer skyder frem: Københavns nybyggede lejligheder er væsentligt dyrere end de gamle

Der bliver bygget, bygget om og bygget til i Danmarks store byer. Etagevis af ejerlejligheder begynder så småt at stå færdige og klar til indflytning.

Arkivfoto. Der bliver bygget, bygget om og bygget til i Danmarks store byer. Etagevis af ejerlejligheder begynder så småt at stå færdige og klar til indflytning.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men selvom nybyggeriet flere steder i byerne både skyder frem i form af helt nye bydele og ind mellem den gamle boligmasse, er det ikke her, man skal kigge hen, hvis pungen har svært ved at nå byernes højder.

En opgørelse, som boligsiden Boliga.dk står bag, viser nemlig, at kvadratmeterpriserne på de af Københavns nybyggede ejerlejligheder, der er solgt i løbet af det seneste år, i gennemsnit er solgt 3.446 kr. dyrere end de gamle ejerlejligheder.

Helt konkret betyder det, at en gennemsnitlig ejerlejlighed på eksempelvis 80 kvadratmeter koster cirka en kvart million kr. mindre, hvis den er født før år 2015, end en tilsvarende bygget inden for de seneste toethalvt år.

I København er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en nybygget lejlighed nemlig 38.810 kr.

Af de helt nybyggede lejligheder, der lige nu er til salg i området, ligger de fleste i Carlsberg Byen på grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro.

Priserne på nybyg når dog højest op i Københavns nyeste postnummer, 2150 Nordhavn, hvor Danmarks pt dyrest udbudte lejlighed også er lokaliseret med en pris på knap 32 millioner kr.

Fynboerne vil ha' nyt

Ser man på Danmarks fire største byer, er det i Fyns bidrag på listen, der er den største prisforskel på nyt og gammelt.

Af de ejerlejligheder, der er blevet solgt i løbet af det forgangne år, er de lejligheder, som har et fødselsår før 2015, nemlig i gennemsnit handlet til kvadratmeterpriser, der er 14.570 kr. billigere end de nyfødte ejerlejligheder.

Mens man ifølge Boliga.dk i Aarhus og Aalborg også skal have flere penge op ad lommen, hvis man køber nybyg.

De nye ejerlejligheder i de to jyske storbyer er nemlig i gennemsnit handlet mellem 6.232 og 7.604 kr. mere for hver kvadratmeter, end hvis man havde købt i den ældre boligmasse.

Se præcis hvad nye og gamle lejligheder koster i storbyerne her