Rige danskere kan tjene penge på at gemme pensionen

Hvis man har millioner stående på pensionsopsparingen, kan man hvert år modtage 47.333 kroner, hvis pensionsudbetalingerne udsættes et par år.

Hvis man kan vente med at sætte pensionsudbetalingerne i gang i de første år, man er pensionist, kan der være mange penge at tjene.
Læs mere
Fold sammen

Er man velhavende og samtidig lidt smart, kan man få adgang til de offentlige tillægsydelser op 47.333 kroner, som ellers er tiltænkt danskere med små eller mellemstore pensionsordninger, selvom man har flere millioner kroner stående på pensionsopsparingen.

Og det er der flere danskere med mange penge, der benytter sig af, skriver Politiken.

Som reguleringen er i dag, er det ikke pensionsopsparingens samlede størrelse, men derimod de årlige udbetalinger, der afgør, om der sker modregning i offentlige ydelser som for eksempel folkepensionens tillægsydelse, der for en enlig løber op i 75.132 kroner om året før skat.

Så hvis man kan vente med at sætte pensionsudbetalingerne i gang i de første år, man er pensionist, kan der være mange penge at tjene.

»Det handler jo grundlæggende om, hvordan man får mest muligt ud af sin økonomi. Når man har skruet systemet sammen, sådan som man har, så må man også forvente, at folk bruger reglerne,« siger Kim Valentin, uafhængig økonomisk rådgiver i Finanshuset Fredensborg, og borgmester (V) i Gribskov Kommune til Politiken.

Der findes ikke et samlet overblik over, hvor mange der venter med at sætte udbetalingerne i gang for at få adgang til de offentlige tillægsydelser, skriver Politiken.