Retfærdig fordeling af fælles udgifter?

Hvordan laver man budgettet, når den ene arbejder mere ude og derfor tjener mere end den anden - som til gengæld arbejder mest hjemme?

Med skæve lønninger og fælles budget kan det være svært at finde den rette balance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Jeg ved ikke, om du kan eller vil svare på mit spørgsmål, men nu forsøger jeg alligevel. Jeg er i tvivl om, hvad der er ret, rimeligt og retfærdigt.

Min kæreste og jeg har boet papirløst sammen i 15 år og har et fælles barn på 13 år. Vi ejer et hus i fællesskab, vi står begge på skødet og ejer hver halvdelen. Vi har også hver betalt halvdelen af huset, der nu er uden gæld. Huset er det eneste vi ejer fælles.

Vi har hver sin økonomi. Vi har en fælles konto til betaling af fælles, faste udgifter samt mad og husholdning. Vi har ikke samme indkomst. Han arbejder 37 timer om ugen og jeg arbejder 29,5 timer om ugen. Af og til arbejder han i udlandet og er bortrejst i uger/måneder.

Skal vi indbetale lige meget til fælleskontoen? Skal vi indbetale i forholdet 37/29,5? Eller i forhold til indkomsten?

Den, der arbejder ude, arbejder ikke hjemme. Den der arbejder hjemme, arbejder ulønnet til fordel for hele familien... Du kan måske læse min holdning gennem linjerne, men hvad mener du er rimeligt?

Med venlig hilsen L.

! Den retfærdige fordeling er den, der behandler det lige lige. Og så er vi jo lige vidt, for hvad der er lige?

Du har selv øje for dilemmaet, og du bliver ikke beriget af at høre min mening om dit konkrete spørgsmål. Det kan kun du og din kæreste svare på.

Du beskriver ikke, hvordan I har gjort det i de første 15 år. Måske skyldes det, at du ikke er tilfreds med ordningen. I så fald er der kun én vej frem: Spyt ud over for din kæreste. Tag problemet op og drøft det på en saglig måde.

Let sagt – kan være svært at gøre, men der er ingen anden vej. Held og lykke med opgaven.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H) og mediator, www.ForumAdvokater.dk