Respekt for den ædle søde vin i glasset

De fleste antyder samtidig, at de er glade for, at moden er skiftet. Med andre ord - det kunne de ikke lide. Den gang blev Sauternes

ofte brugt som begreb for al sød, hvidvin. Det var vin tilsat sødme og masser af svovl for at kunne klare lidt tid på

flaske uden at sprænge i luften. Det var ikke noget ædelt produkt.



Det er Sauternes og de andre ædle søde

vin i dag. Og de bør behandles med respekt og forstand. Der skal kun serveres lidt (12 grader), men til gengæld skal

det op i et stort glas - mindst hvidvins glas. Og ikke til suppe i første omgang i alt fald. Gåse - eller andelever er

skabt til den elegante og intense sødme i disse vine, men måske allerbedst til et lille stykke brød med blåskimmelost.

Uha det er godt, og det er en super mellemstation mellem hovedretten og desserten. De ædle søde vine er ikke kraftige

nok til at klare chokolade og isdesserter.