Rentefald - ikke til dig

De store banker sidder på hænderne, mens Nationalbanken lader renten sive nedad.

Bankerne lader ikke renten falde i denne omgang, selv om Nationalbanken har sænket sin udlånsrente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Der vanker ikke lavere renter til kunderne i de tre største banker i kølvandet på Nationalbankens rentenedsættelse i går på et kvart procentpoint. Dermed vokser afstanden mellem den rente, som kunderne betaler, og den rente, som bankerne kan låne penge til i Nationalbanken.

"Vi samler sammen til et halvt procentpoint, før vi ændrer rentesatserne," siger Claus Christensen, informationschef i Nordea.

På spørgsmålet om, hvorvidt bankens rente dermed følger med både op og ned, når Nationalbanken har ændret sin rente med et halvt procentpoint i alt, svarer han:

"Ikke nødvendigvis."

Her er rentebevægelserne i Nationalbanken og i de tre største banker:

Efter gårsdagens rentesænkning er afstanden mellem Danske Banks, Nordea og Jyske Banks rentesatser øget med det kvarte procentpoint, som Nationalbankens udlånsrente blev sat ned med.

Dermed er afstanden i tilfældet Nordeas forbrugslån vokset til 13,25 procentpoint.

For nylig påviste Dinepenge.dk, at bankerne generelt har sat kundernes rente op i en periode, hvor Nationalbanken har sat renten ned.

I løbet af et halvt år satte Danmarks Nationalbank sin udlånsrente ned med 1,35 procent, mens bankernes rente på forbrugslån i samme periode blev sat op med 0,6 procent for de kunder med de højeste rentesatser og med 0,37 procent for kunder med den laveste.

Her er de tre lånerenter med størst afstand til Nationalbankens udlånsrente, efter gårsdagens fald:

  1. Nordea forbrugslån: 13,25
  2. Jyske Bank forbrugslån: 11,625
  3. Danske Bank forbrugslån: 9,85

Og her er samtlige de tre bankers låns afstand til Nationalbankens udlånsrente:

Note:

Ved rentespænd mellem rapporteret højeste-laveste er simpelt gennesmsnit brugt. Berlingske Research på basis af tal fra analysevirksomheden Mybanker.

Kundetyper:

  • Danske Basis+
  • Jyske Bank: alm. kunde
  • Nordea: Basiskunde