Rentedyk sender 2,5 procent-lånet op i drømmekurs

Så er det ved at være sidste chance for boligejere, som er interesserede i 2,5-procent lånet med afdrag. Hos alle de store realkreditselskaber ligger lånet og danser omkring kurs 100.

Foto: Henning Bagger. Villaer, parcelhuse i Aalborg
Læs mere
Fold sammen

Boligejere med interesse for fastforrentede skal holde godt øje med udviklingen i disse dage. Renterne fortsætter dykket og i disse timer danser det fastforrentede 2,5-procent lån med afdrag omkring kurs 100 og er dermed i overhængende fare for at lukke. Er man særligt optaget af at minimere kurstabet, så er der således en gylden mulighed her.

Omvendt er også det fastforrentede 2-procent lån på vej godt op i kurs i niveauer over 96. Tommelfingerreglen siger, at obligationen bag et fastfforrentet lån bør være over kurs 95, før kurstabet er minimeret tilstrækkeligt.

Hos Realkredit Danmark er 2-procent lånet nu standardanbefalingen.

»Det 30-årige 2 % lån har ligget stabilt omkring kurs 96 i flere dage nu, og derfor rykker 2 % lånet nu ind på pladsen som vores standardanbefaling på fastforrentede lån til boligejere og virksomheder. 2 % lånet er ikke blot billigere på den månedlige ydelse, jvf. tabellen nedenfor, men ved renteændringer er obligationen også mere kursfølsom. Sidstnævnte betyder, at den dag renten begynder at stige igen, vil kursen på 2 % lånet falde relativt mere end på 2,5 % lånet, og dermed er potentialet for at score en god kursgevinst størst på 2 % lånet ved førtidig indfrielse størst,« skriver Sonia Kahn, økonom ved Realkredit Danmark.Hun opfordrer boligejere og virksomheder med en kuponrente på 3 procent og opefter til at overveje deres muligheder her tæt på opsigelsesfristen til juliterminen.

»Nåede man ikke at konvertere sit fastforrentede lån ned i rente sidste år, da renterne var på et tilsvarende lavt niveau, eller har man i løbet af det seneste års tid optaget et 3 % eller 3,5 % lån, så kan der måske være en god case i at konvertere ned nu,« lyder det fra Sonia Kahn.