Rekordmange sommerhuse er til salg

Til salg-skiltene står solidt plantet i forhaverne i de danske sommerhuskvarterer.

11,5 procent flere sommerhuse er til salg i forhold til for et år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sommerferien er højsæson for handel med sommerhuse herhjemme - men i år havde ejerne tilsyneladende ikke heldet med sig.

I august var der hele 10.728 fritidshuse at vælge imellem for køberne, viser den seneste boligudbudsstatistik fra Realkreditrådet.

"Dermed er der nu et rekordstort antal sommerhuse til salg - siden statistikkens begyndelse i 1995 har der ikke været så mange sommerhuse til salg," siger Tore Damgaard Stramer, seniorøkonom i Danske Bank.

Antallet af udbudte fritidshuse er steget 11,5 procent over det seneste år. Det store udbud afspejler sig også i liggetiderne for fritidshuse. I august tog det i gennemsnit over 10 måneder for sælgerne at lukke en aftale med en køber. Liggetiden for et fritidshus var 319 dage mod 307 dage sidste år.

Læs også: Sommerhuset kal koste mindre end én million

Der er flest sommerhuse til salg i Vest- og Sydsjælland, hvor køberne i august havde 2524 huse at vælge imellem. Som nummer to kommer en region i den modsatte ende af landet, Nordjylland, med 2301 huse til salg. På tredjepladsen kommer Nordsjælland med 1473 fritidshuse til salg.

I den modsatte ende af skalaen med absolut færrest sommerhuse til salg findes i København by og København omegn med henholdsvis 34 og 66 sommerhuse til rådighed for køberne.

I alt var 61.767 huse, ejerlejligheder og fritidshuse over hele landet til salg på internettet ved udgangen af august 2010. I forhold til august sidste år er det samlede boligudbud steget med 2402 boliger.

- Dagens tal viser således med al tydelighed, at udbuddet af bolig til salg befinder sig på et meget højt niveau. Dog stiger udbuddet af bolig ikke længere blot ufortrødent fra måned til måned, siger Tore Damgaard Stramer.   /ritzau/

Læs også: Her sættes huspriserne hurtigst ned