Rekord efter rekord: Nyt rækkehus erobrer tronen som det dyreste i Danmark

Parcelhuse, murermestervillaer og funkisdrømme.

Huse kommer i et utal af variationer, og på det seneste er også den ellers lidt oversete lillebror, rækkehuset, så sandelig trådt ud af skyggen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Borg & Partner

Huse kommer i et utal af variationer, og på det seneste er også den ellers lidt oversete lillebror, rækkehuset, så sandelig trådt ud af skyggen.

For nu har et nordsjællandsk et af slagsen sat barren lidt højere for, hvad et sådant kan koste. Lige under 22 millioner kroner - eller 21.950.000 kr.  for at være præcis - koster det. Det er den højeste pris på et rækkehus, der nogensinde er registreret på boligsiden Boliga.

Men til de penge er det ikke bare et rækkehus. Det er nemlig et såkaldt Engelsk Rækkehus. To karréer med hvide liebhaverdrømme i rigmandsenklaven Klampenborg. Beliggende ved både Dyrehavnen, Bellevue Strand og prinsevennen Fritz Schurs Christiansholm Slot.

Og føler man sig en smule svedt efter at have betalt så meget for drømmeboligen, kan man glæde sig over, at andre har taget det tunge læs med at sætte boligen i stand. Huset er ifølge teksten hos liebhavermægleren bag salget, Claus Borg & Partner, renoveret med »stor respekt for de oprindelige kvaliteter.«

Fire etager med bolig

Der har da også været kvadratmeter nok for håndværkerne. Rækkehuset er i fire etager - alt i alt er der 299 kvadratmeter bolig plus kælderen - mens der på grunden på omtrent samme størrelse er en forhave.

Hall, opholdsstue med brændeovn, bibliotek, walk-in-skab, værelser, hems, badeværelser og tagterrasse er et udpluk af det, man finder i rækkehuset. Ligesom der er en stor fælles gård, som man deler med de andre rækkehus-beboere.

Og en af disse vil være næsten ligeså ny i ejerforeningen, som den kommende køber.

Det er nemlig kun en lille måned siden, at et af de andre huse blev pillet af markedet. Blot en måned nåede det ifølge Boliga at pynte på nettet, inden den nu forhenværende ejer kunne sætte sin signatur på en underskrevet købsaftale.

Se Danmarks dyreste rækkehus her