Regeringen vil give nyt fradrag på pensioner

Regeringen vil lokke flere folk til at spare op til pensionen ved at indføre et nyt skattefradrag.

Foto: . To millioner danskere vil kunne udnytte fradraget. Det viser beregninger fra tænketanken Cepos. De viser også, at en typisk LO-arbejder i snit vil få et fradrag på 4500 kroner hvert år.
Læs mere
Fold sammen

Børsen erfarer fra unavngivne kilder, at personer med en løn under topskattegrænsen får et fradrag på 15 procent på indbetalinger på en pensionsordning.

Børsen erfarer fra unavngivne kilder, at regeringen vil foreslå, at personer med en løn under topskattegrænsen får et fradrag på 15 procent på indbetalinger på en pensionsordning.

Det nye fradrag vil være en del af regeringens 2025-plan, skriver Børsen.

Ifølge beregninger fra tænketanken Cepos, vil to millioner danskere vil kunne udnytte fradraget. De viser også, at en typisk LO-arbejder i snit vil få et fradrag på 4500 kroner hvert år.

Liberal Alliance kalder det et "spændende" forslag og mener, at det er relevant at ændre pensionsopsparingerne.

»Det er afgjort et problem, at det stort set ikke kan svare sig at lave en pensionsopsparing i dag, fordi pensionen bliver modregnet i offentlige ydelser,« siger skatteordfører for Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, i en pressemeddelelse.

»Det vil vi gerne være med til at se på, hvordan vi kan få løst.«

Ifølge Børsen skal udspillet ses i lyset af, at et stigende antal personer oplever, at udbetalinger af pensionsopsparinger bliver modregnet i offentlige ydelser som eksempelvis ældrecheck og pensionstillæg. Derved bliver det mindre attraktivt at spare op.

750.000 personer sparer ikke op til alderdommen ifølge dokumenter fra Finansministeriet, som Børsen har set.

I dag får personer, der betaler topskat, et højere fradrag på indbetalinger til pension end dem, der ligger under grænsen for topskat.

Ligger man under grænsen, kan man trække 37,70 kroner fra i skat i den personlige indkomst, hver gang man indbetaler 100 kroner på pensionskontoen. Betaler man topskat, kan man trække 52,70 kroner fra, skriver Børsen.