Regeringen: Bedste år på boligmarkedet siden 2010

Vendingen på boligmarkedet bliver en realitet i år, vurderer Økonomi- og erhvervsministeriet i sin nye redegørelse for dansk økonomi.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Prisstigningerne på boligmarkedet kommer til at matche 2010 og være de højeste siden før-kriseåret 2007. Sådan lyder prognosen i Økonomisk Redegørelse, som Økonomi- og Indenrigsministeriet har offentliggjort tirsdag.

Priserne på énfamiliehuse ventes at stige tre procent i år - mere end dobbelt så meget som ventet i forårs-udgaven af den økonomiske prognose, som blev præsenteret 27. maj.

»I så fald er der rent prismæssigt lagt op til, at 2013 vil være det bedste år på boligmarkedet siden 2010, hvor huspriserne også steg med tre procent, og ellers skal vi tilbage til 2007 for at finde en højere prisvækst på huse,« skrivercheføkonom  Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark i sin kommentar til prognosen.

I 2014 forventer Økonomi- og Indenrigsministeriet, at priserne vil stige 2,5 procent - et pænt løft i forhold til maj-skønnet, der lød på 1,5 procent.

Med dagens opjustering overgår Økonomi- og Indenrigsministeriet Nationalbanken, som hidtil har stået for det mest positive syn på boligmakredet. Ifølge Christian Hilligsøe Heinig kan der være lagt i ovnen til opdateringer af andre prognoser - herunder Realkredit Danmarks egen.

»Regeringens boligprisprognose (kan) være det første tegn på, at de toneangivende boligprisprognoser vil blive opjusteret en smule i nærmeste fremtid. Står de officielle boligpristal til troende og den gryende økonomiske optimisme fastholdes, så ser både vismændenes og vores egen vurdering om en prisfremgang i år på henholdsvis 1,2 procent og 1,5 procent ud til at være en tand for pessimistisk,« skriver Christian Hilligsøe Heinig.