Reform ændrer fordele ved opsparing

Skattereformen har mudret grænserne for, hvordan det er mest attraktivt at spare op.

Opsparing er blevet mere indviklet efter skattereformen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Pensionsopsparing er nemlig ikke længere den suverænt mest fordelagtige måde at spare op på, viser beregninger fra det uafhængige rådgiverselskab Kavaleriet. Det skriver Børsen.

Nye grænser for indbetalinger på ratepension, skattelettelser på positiv kapitalindkomst og lavere aktieskat gør det for en række danskere mere attraktivt at spare op i frie midler eller nedbringe boliggælden frem for at sætte dem ind på pensionsdepotet, vurderer flere eksperter.

»En af overskrifterne på skattereformen var at gøre hele opsparingsområdet mere simpelt, men det har det langtfra gjort - tværtimod. Men det er blevet mere attraktiv at spare op i frie midler og afdrage gæld, samtidig med at det på nogle punkter er blevet mindre attraktivt at spare op til pension. Man har udjævnet forskellene i de tre opsparingsformer,« forklarer Marianne Thørs, der er økonomisk rådgiver hos Kavaleriet.

Ifølge rådgivervirksomhedens beregninger er der - selv uden den omdiskuterede udligningsskat - tilfælde, hvor det bedre kan betale sig at afdrage på gælden i boligen eller investere i frie midler end at spare op til pension.