Realkredit-chefer: Ny boligskat vil mindske mængden af udlån

Regeringen præsenterede onsdag et nyt ejendomsvurderingssystem, hvilket særligt i København og Aarhus vil betyde højere boligskatter. De højere skatter, der rammer i 2021, vil gøre det sværere at få et boliglån og mængden af udlån vil falde, vurderer banker og realkreditinstitutter.

Carsten Tirsbæk Madsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

At væsentligt højere boligskatter, vil gøre det sværere at købe bolig i København og andre dyre områder, er alle realkreditselskaberne enige om ifølge en rundspørge, som Børsen har foretaget. Grundlæggende handler det om, at en større skatteomkostning betyder mindre luft i budgettet til at købe bolig for.

»Ud over boligens værdi kigger vi på det rådighedsbeløb, kunden har tilbage efter faste omkostninger. Ejendomsskatten vil i den sammenhæng være en omkostning. Det samlede udlån vil alt andet lige falde, hvis de samlede værdier af de ejendomme, vi skal belåne, falder i pris,« siger administrerende direktør i BRF Kredit, Carsten Tirsbæk Madsen, til Børsen.

Lignende toner kommer fra Nykredit, Realkredit Danmark og Nordea, der peger på, at den nye skat samtidig vil presse priserne på boliger en smule ned i 2021. Alle peger de dog ligeledes på, at boligpriser bestemmes af en lang række faktorer - såsom renteniveauet, indkomstskat og beskæftigelse - og at det derfor er svært at sige noget definitivt.