Projektsalg sætter prisrekord: Penthouse solgt for vildt millionbeløb

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I hver en afkrog af København skyder det op med nybyggeri. Og nu har en penthouselejlighed på den københavnske havnefront sat prisrekord på området.

Intet mindre end 20 millioner kroner har køberne betalt for deres 300 kvadratmeter nye hjem i Københavns sydhavn, oplyser bygherren NPV.

Lejligheden byder desuden på 100 kvadratmeter tagterrasse, to altaner og en privat p-kælder med direkte elevatoradgang til lejligheden.

- Det er en unik bolig, man ikke finder andre steder. Det er en fantastisk beliggenhed, og selve lejligheden ligger særlig flot øverst oppe, siger partner og daglig leder hos danbolig Islands Brygge, Nikolaj Møller Andersen, der har formidlet salget, til Boliga.

Operakig

Engholmene er en del af den kanalby på Enghave Brygge, og der er udsigt fra Operaen i nord til Amager Fælled i syd.

Projektet består af 196 lejligheder på Kærholm - hvor rekordlejligheden også ligger - mens en anden holm i byggeriet kaldes Myrholm.

Og netop Myrholm kan være en konkurrent, der kan tippe lejligheden af prispinden som det dyreste salg i byggeriet. Her er der også mulighed for at etablere luksuslejligheder til priser mellem 17 og 21 millioner kroner.

Nybyg typisk dyrere

At nybyg koster knaster er ingen hemmelighed. En anden af hovedstadens nye bydele, 2150 Nordhavn, formåede at vippe de ældre kvarterer af pinden som landets dyreste postnummer.

En opgørelse fra Boliga af salgskvadratmeterpriserne for første halvår af 2016 afslørede, at Nordhavn kostede 46.873 kr. - mere end 5.000 kroner dyrere end nummer to på listen: Frederiksberg C, og væsentligt højere end København K, Hellerup, København V og København Ø. Alle med kvadratmeterpriser der ligger over 38.000 kr.*

Salget af penthouselejligheden i Sydhavnen er dog ikke årets dyreste handel.

I januar blev der tinglyst et salg til 20 mio. kr. på Esplanaden på grænsen mellem Østerbro og København K, og måneden senere fandt årets største lejlighedshandel sted i det indre København. Her gav et tysk familieejet firma 24,5 mio. kr. for en lejlighed på Amagertorv.

Se billeder af den 24,5 mio. kr. dyre lejlighed her.

* Boliga opgjorde salgskvadratmeterprisen for ejerlejligheder i første halvår 2016 for postdistrikter med minimum 20 salg i fri handel.