Prognose: 114 huse vil skifte ejer hver dag i april

Traditionelt handles der mange boliger om foråret, og beregninger viser, at huskøbere vil have usvækket appetit på at købe i den kommende måned.

Foto: Uffe Weng

I april vil 114 huse hver dag skifte ejer. Dermed fortsætter aprils boligsag det høje niveau fra de foregående par år, hvor der er blevet handlet i underkanten af 3.500 villaer i årets anden forårsmåned.

Det viser en ny beregning, som Boligsiden.dk har taget i brug for at kunne forudsige omsætningen af boliger. Estimatet bygger en database, der går tilbage til 1992 og efterhånden kan tegne et billede af den kommende handelsaktivitet måned for måned.

»Vi har viden om over 95 procent af alle handler i Danmark og ser blandt andet på årstid, salgsstatistik for de foregående måneder og år samt på trafikken på Boligsiden.dk. Vi bruger de pågældende data i forskellige statistiske modeller, som vi sammenholder og udregner estimatet ud fra,« forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør i Boligsiden, i en meddelelse om estimatet.

Sidste år havde siden flere end 60 millioner besøg, mens der over 110 millioner gange blev klikket videre til en boligside hos en ejendomsmægleren. Den store strøm af data danner baggrunden for beregningerne.

»Vi kan tage flere parametre i brug. Hvor mange besøg har vi haft, hvor mange søgninger har brugerne lavet, hvor mange sider har de set, og hvor mange gange har de klikket videre til en mægler? Den måde, brugerne agerer på, er med til at fortælle os en historie om temperaturen på markedet, og den er afgørende for, at vi kan melde et estimat ud,« skriver hun.

I januar og februar har hussalget oversteget salget i de tilsvarende måneder i 2016 med otte procent, mens april ser ud til at overstige 2016-tallet med 100, så salget lander på 3.433 villaer - godt tre procent mere end i fjor.

Sammenlignet med tallene for april 2011 vil prognosen medføre en stigning i antallet af villahandler på godt 60 procent.