Professionelle frontfigurer

Kontrakter. Ladies European Tour-debutanten Mette Buus og Challenge Tour-spilleren Knud Storgaard skal repræsentere Rømø Golf & Wellness

For Danmarks nye golfresort, Rømø Golf & Wellness, er det et must at signalere seriøsitet og professionalisme, og det signal skal to seriøse og professionelle danske golfspillere medvirke til at udsprede som resortets frontfigurer i ind- og udland.

Det gælder 25-årige Mette Buus, debutant på årets Ladies European Tour, og 34-årige Knud Storgaard, Challenge Tour-spiller, som satser på at vende tilbage til European Tour i sæsonen 2008.

Begge har indgået en toårig sponsorkontrakt med Rømø Golf & Wellness, hvis administrerende direktør, Peter Grinsted, har udvalgt netop disse to spillere, fordi han har kendt dem og deres kvaliteter i årevis.

- Jeg er overbevist om, at Mette Buus i kraft af sit talent og sin træningsflid vil slå igennem som professionel på højeste niveau og med tiden blive et stort navn, ligesom jeg tror på, at Knud Storgaards vilje og erfaring vil bringe ham tilbage på European Tour, siger Peter Grinsted.

Betryggende situationSponsorkontrakterne betyder, at Rømø Golf & Wellness økonomisk støtter Mette Buus og Knud Storgaard, som til gengæld officielt repræsenterer resortet som spillere. Mens Mette Buus primært skal fungere som Rømø Golf & Wellness' spillende profil udadtil - med debut på resortets stand på "Golf 07" i Bella Center i næste weekend - vil Knud Storgaard også i en vis udstrækning stå til rådighed i forbindelse med resortets company days, ligesom han skal fungere som en slags banekonsulent med det formål at skabe optimale forhold både trænings- og spillemæssigt.

Mette Buus: - For mig betyder den økonomiske støtte fra Rømø Golf & Wellness, at jeg stort set har råd til at spille alle de turneringer på Ladies European Tour, jeg kan komme ind i. Det er en dejlig, betryggende situation at være i før min debutsæson, hvor det først og fremmest gælder for mig om at slutte i Top-80 på pengelisten og dermed bevare tourkortet, men hvor jeg alligevel satser højere - nemlig Top-60.

Det bliver Mette Buus' tredje sæson som professionel. Hun har spillet de to første på den svenske Telia Tour, hvor en slutplacering som nummer to på pengelisten for 2006 gav hende direkte adgang til European Tour i år. I øvrigt flytter hun 1. februar fra Haderslev til Herlev sammen med sin kæreste, Morten Beck, der skal være assistenttræner hos den tidligere landstræner, Magnus Landström, i Hørsholm Golfklub. Her vil hun træne til dagligt, men hun vil fortsat spille for Sønderjyske Eagles i Elitedivisionen.

Helhjertet forsøgKnud Storgaard, professionel siden 1996, havde i tre sæsoner fuld spilleberettigelse på European Tour, inden en kræftsygdom ramte ham i 2003 og truede med at stoppe hans karriere. Han er nu fuldt restitueret og parat til at gøre et helhjertet forsøg på at kvalificere sig til European Tour igen - via tourskolen til efteråret.

- Jeg har både besluttet at give mig selv to år til at blive European Tour-spiller igen og til at gribe tingene noget anderledes an end tidligere.

For første gang har jeg således hyret en en decideret teknisk træner, Jesper Kjærbye, det er et område, hvor jeg hidtil har klaret mig selv med videoanalyse af mit sving på computer. Desuden har jeg, af geografiske årsager, skiftet Steen Tinning ud som mentaltræner med sportspsykologen Lars Karup i Silkeborg, fortæller Skive-baserede Knud Storgaard.

Han vil i stor udstrækning spille de professionelle danske tours, Ecco og Scanplan, i den kommende sæson - med afstikkere til Challenge Tour-turneringer.