Private udlejere risikerer ruin

Mange opgiver at sælge boligen og lejer den i stedet ud i håb om fremtidige prisstigninger. Men det kan blive en livslang underskudsforretning, advarer professor.

Det er svært at komme af med boligen uden tab for tiden - men alternativet kan blive endnu værre, advarer en boligekspert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Liselotte Sabroe

Nogle danskere er blevet fanget af de faldende boligpriser og sidder i dag med to boliger. Og når privatøkonomien bliver sat under pres, kan det være fristende at leje en bolig ud.

Men man skal tænke sig godt om, inden man i et stillestående ejendomsmarked forsøger sig som amatørudlejer. Faldgruberne er mange, og i værste fald risikerer man at skrive under på en livslang underskudsforretning, skriver epn.dk.

De aftaler, man skriver ind i en hjemmestrikket kontrakt, kan nemlig blive underkendt senere af huslejenævn og boligret, advarer en af landets fremtrædende eksperter på området, professor Hans Henrik Edlund fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Han anbefaler, at man altid søger rådgivning, inden man forsøger sig som udlejer.

Det sværeste er at fastsætte lejen. Og er huslejen sat for højt, og får lejeren efterfølgende medhold i det ved huslejenævnet, skal udlejeren med renter betale lejen tilbage med tilbagevirkende kraft. Hans Henrik Edlund har set eksempler på, at huslejen er blevet sat ned til under det halve af den aftalte leje.

/ritzau/