Prisportalen Mybanker giver ikke fuldt overblik over lån

Forbrugerombudsmanden kritiserer, at prisportalen Mybanker ikke informerer om aftale med låneudbydere.

Danske penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Har man benyttet sig af hjemmesiden Mybanker, hvor man kan sammenligne låneudbyderes tilbud, har man måske ikke fået så fuldt et overblik, som man kunne regne med.

Forbrugerombudsmanden har kastet et kritisk blik på prisportalen og kritiserer nu, at brugerne ikke får information om, at ikke alle låneudbyders tilbud vises, hvis ikke man er logget ind på hjemmesiden.

I stedet får man vist de låneudbyders tilbud, som Mybanker har samarbejdsaftaler med og modtager penge fra.

- Så er det ikke gennemsigtigt for os forbrugere, hvorfor vi får vist de kreditaftaler, som vi gør.

- Det er muligt, at de kreditaftaler vi får vist, når man søger på hjemmesiden, er nogle rigtig gode tilbud, men man skal vide, at det også kunne være, at der var andre gode tilbud, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen til Ritzau.

Mybanker slår sig op på, at brugerne kan finde ud af, hvor meget de eksempelvis kan spare ved at skifte bank.

Men de beregninger kritiserer forbrugerombudsmanden også, fordi de ikke giver brugeren overblik over, hvad det samlet set koster at optage lånene.

Ombudsmanden henholder sig til markedsføringsloven, hvor der blandt andet står, at forbrugeren skal oplyses om, hvor meget man samlet skal betale tilbage ved et lånetilbud.

Det har Mybanker dog ikke gjort indtil nu.

Samtidig har virksomheden heller ikke oplyst, hvad de samlede kreditomkostninger løber op i - altså hvad den samlede pris for at tage et givent lån er.

Mybanker mener dog ikke, at man laver markedsføring og synes derfor heller ikke, at virksomheden hører under markedsføringsloven. Den betragter sig i stedet som budbringer og medie og er derfor ikke enig i forbrugerombudsmandens kritik.

Forbrugerombudsmanden begrunder markedsføringen med, at Mybanker viser lån fra samarbejdspartnere, som virksomheden modtager penge fra.